1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Brilliant Boats: Siz sadece isteyin
Brilliant Boats: Siz sadece isteyin

Brilliant Boats: Siz sadece isteyin

Brilliant Boats, arzu ettiğiniz projeyi gerçekleştirmek için tepeden tırnağa, içten dışa istenen herşeyi, temin edebiliyor.

A+A-

3D tasarım, gemi inşa mühendisliği, Net-Part inşa paketleri konusunda tam hizmet danışmanlık hizmeti sunan Brilliant Boats, arzu ettiğiniz projeyi gerçekleştirmek için tepeden tırnağa, içten dışa istenen herşeyi, temin edebiliyor.

Endüstriyel tasarımda 20 yılı ve gemi inşa mühendisliğinde 15 yılı aşkın tecrübesiyle; güçlü yetenekler bileşimi sunan Brilliant Boats, bütünüyle entegre yaratıcı tasarım projeleri, tamamen üç boyutlu geliştirilmiş iç tasarım, mühendislik, inşa, modelleme çalışmalarıyla uzun yıllar sektördeki üretim mühendisliği çalışmalarından gelen tecrübesiyle 72’ ve 100’ karbon fiber / Nomex yelkenli katamaran (Fransa) ve MY Forty Love (FRP/Alloy, ABD) ve yeni bir Mısır tersanesi için yapılmakta olan 60m sujeti motorlu alaşım MY gibi projeleri hayata geçirmiştir. 

Şuanda ise 47,57,65m MY, Poseidon Sualtı Oteli –Dünya’nın ilk sualtı oteli-, bir çift hızlı katamaran takip botu,çevresel olumsuz etkisi sıfır olarak tasarlanmış olan, Umman’daki Ulusal Marine Park içinde Açıkdeniz Aktivite Merkezi projelerine devam etmekte.

50m Sportfish

Bu tekne bir tür minimax uygulamasıdır, 500GT altında ve 50m’den kısa. Gövde, yüksek hızlı yelkenli katamaranlar için geliştirilmiş olan seriler temel alınarak yapılmış. Sonuç, 15 knot üstü seyir hızında minimum sürtünme sağlayan çok kaygan bir gövde şeklidir. Nispeten mütevazi bir beygir gücü (2 x CAT 3516) ile hızının 25 knot civarı olacağı öngörüyor. Fakat daha da önemlisi, düşük hızlı (18 knot) seyir esnasında yakıt tüketimini bu boyutta ve bu hızda bir tekne için çok düşük seviyede tutacak olmasıdır. Opsiyonel CODAG uygulamasıyla da 45 knot’ luk elde edilen sprint hızı sayesinde de bu boyuttaki en hızlı tekne olacaktır.  

Teknenin titanyumdan üretimi için Ukrayna’da Rus donanmasına denizaltı ve takip botları üreten bir tersane ile görüşmeler sürmekte.  Alüminyumdan çok daha yüksek maliyetine rağmen , hafiflik, aşınmaya karşı dayanıklılık, sağlamlık açısından, bu boyda bir tekne için büyük avantaj sağlayacaktır.

Gövde maliyeti, bu sınıfta bir yat üretimi için hesaplanmış olan bütçenin nispeten küçük bir kısmını teşkil etmekte. Bunun yanısıra ağırlıktan tasarruf ise aracın performası ve sürüş maliyetini daimi olarak düşük tutması açısından çok önemli.

Planları bir kaç yıl önce yapmış olan 40 Love adlı tekneyi çağrıştırıyor. Ayrıca, çok büyük dış alanlar, içeriden dışarıya muhteşem bir görüş alanı için geniş pencereler ve doğal ışık kullanılmış. Ana güverte pencereleri alışılmış olanlardan daha yüksek. Hemen hemen tam boy pencereler sayesinde içeriden dışarıya olağanüstü bir manzara izleme imkanı var. 270 derecelik manzarayı tek bölen şey  mürettebat merdivenleri boyunca, makina dairesi hava çıkışlarının olduğu köşeler. 

 

Plan oldukça geleneksel. Yat sahibinin suiti + 2 VIP oda + 2 ikiz oda. Fakat yat sahibine, özel ana güverte girişi ve oturma odası olan dublex bir suit sunuluyor. Çift kişilik veya iki yataklı olarak ayarlanabilecek şekilde, uygun boyutta 4 misafir kabini var. Alt güvertede tam profesyonel bir mutfak ve oturma bölümünde servis/bar alanı mevcut.

Boyuna askıyla asılan ve bir tür “gameboy” şeklinde olan kontrol ünitesinin kablo bağlantısını teknenin farklı yerlerinde yaparak, gezici olma ve kontrol esnekliği sağlanmış. Kaptan köşkünün ön tarafındaki alan iskele sancak bağlantısı olmanın yanısıra, yemek yeme, uzanma ve güneşlenme alanıdır.  Eğik eksenli masalar, çeşitli geometri taleplerine cevap vermekte ve merkez hattı merdiveni ön güverteye direk erişim sağlamakta.

Uzun ön güvertenin altında, helipad’e ait geniş bir yolcu kapısıyla ulaşılan servis botu garajı ve demirleme bölmesi var. Tender garajı mürettebat için şişme rijit bot yanısıra 25' servis botu alabilecek şekilde tasarlanmış.  Bunlar gezer köprülü vinçler tarafından yerleştirilmiştir. Çapa cepleri çapanın direk olarak suya bırakılmasına müsait olacak şekilde gizli yapılmıştır. Yalnızca, ne yaptıklarını görebilmelerine imkan verecek küçük bir kapakçık vardır.

Ön güvertede kendisi çok geniş olan bir spa (8 kişilik) ve kocaman bir güneşlenme alanı vardır. Bu alan ayrıca sosyalleşme ve yemek yemek için mobilyaların ve kanapelerin rahatlıkla yerleştirilebileceği şekilde geniş bırakılmıştır. Kıçtan demirlenmiş haldeyken, mahremiyet istendiğinde rahatlıkla zaman geçirilebilecek bir alandır. Helipad planlarda kesinlikle küçük ve sportif (5.8m çap) olarak gösterilmiştir fakat küpeşteler aşağı doğru yatay şekilde katlanarak bol miktarda yer sağlanabilmektedir. 6 kişilik helikopter istenilirse bu bölgeyi  daha da geniş yapabiliyor.

Kıç güvertenin suya yakın oluşu ve tamamen açık kıç olması muazzam bir beach-club alanı, balık tutma kokpiti vb görünümü vermektedir. Bu durum, pasereli vinç gibi kullanarak daha başka su oyuncaklarının yüklenmesine de olanak sağlamaktadır. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.