1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bu insanlar denizde her şeyi avlıyorlar
Bu insanlar denizde her şeyi avlıyorlar

Bu insanlar denizde her şeyi avlıyorlar

Endonezya'daki bu insanlar denizde hareket eden herşeyi avlıyor. Onlar için balina ve yunus farketmiyor. Hatta köpekbalıklarını bile avlıyorlar.

A+A-

Bu insanlar denizde hareket eden herşeyi avlıyor. Onlar için balina ve yunus farketmiyor. Hatta köpekbalıklarını bile avlıyorlar. Endonezya'da Lembata'nın güney kıyısında bulunan Sunda Adalarında bir köyde yaşayan yerlilerin hayatlarını balıklar sayesinde sürdürüyor.Fakir yerliler ilk yöntemlerle balık avlıyor. Hem de ne avlama..

Amerikalı yazar Herman Melville'in dünyaca ünlü romanı Moby Dick'i andıran avcılık yapan yerlilerin hepsi birer Kaptan Ahab olmuş. Elleriyle çektikleri kayıklarla denize açılan yerliler, rastladıkları balina, yunus ve köpekbalıklarını avlıyor.Bunun için özel keskin mızraklar kullanan yerliler, saatlerce süren mücadelelerden sonra dev balıkları öldürüp evlerine getiriyor.

Sperm balina ve balina köpekbalığı en gözde av durumunda. 1 Mayıs'ta başlayan av 1 Kasım'a kadar sürüyor. O süre içerisinde avlanan balıklar köyün yıllık et ihtiyacını karşılıyor.Yakalanan balıklar evlere dağıtılıyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 902 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.