1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bu plajlara herkes giremiyor!
Bu plajlara herkes giremiyor!

Bu plajlara herkes giremiyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte birçok insan güzel plajlara gitme planları yapmaya başladı. Ancak bazı plajlar var ki, bu plajlara her isteyen giremiyor. Çünkü bu plajların çok farklı bir özelliği var.

A+A-

Pek çok insan için bir tabu olan çıplaklık dünyanın bazı plajlarında tercihe bağlı olarak serbest. İsteyenin herhangi bir giysi giymeden güneşlenip denize girebildiği bu plajlara rağbet büyük...

Kızıl Plaj, Girit-Yunanistan

Yunanistan'ın Girit adasında bulunan Kızıl plaj, çıplakların rağbet gösterdiği bir yer. Matala'ya 20 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan plaj, 300 metre uzunluğa sahip. Özellikle hippi gençlerin 60'lı yıllarda gittiği plaj, günümüzde de çıplakları ağırlıyor.

Plakias Plajı, Girit-Yunanistan

Girit'in en uzun plajlarından biri olan Plakias da herhangi bir giysi olmadan güneşlenip denize girilebilecek yerler araslında bulunuyor. Tüplü dalış gibi faaliyetler için de uygun bir yer olan Plakias'ın toplam uzunluğu 1.3 kilometre.

Rovinj, Hırvatistan

Hırvatistan''ın Dalmaçya kıyısında bulunan yerleşim birimi Rovinj''de yer alan Valalta, bölgenin en ünlü plajlarından biri. Çıplakların da rağbet ettiği bu plaj, Adriyatik''te bu alanda tek olma özelliğine sahip.

Wreck Kumsalı, Vancouver-Kanada

Kanada'da devletin açtığı bir çıplaklar plajı olan Wreck bu açıdan bir ilke imza atmış oldu. Vancouver'a 15 dakikalık yürüme mesafesindeki plaj, aynı zamanda Kuzey Amerika'nın da en uzun sahil şeridine sahip çıplaklar plajı unvanına sahip.

Cap d'Agde, Fransa

Dünyanın en ünlü çıplaklar plajı olan Cap d'Agde plajına her yaz onbinlerce turist akın ediyor. Kasabada da çıplak gezilebilmesine izin verildiği için bölge nüdistler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yer.

Haulover, Florida-A.B.D

Amerika'nın güneydoğusunda bulunan Florida eyaletindeki bu plaj, isteyenlerin giysisiz de güneşlenebilip denize girebileceği bir yer. Yılda yaklaşık bir miyon insanın geldiği plaj, bu yönüyle de dikkat çekiyor.

Bellevue, Danimarka

Soğuk bir iklime sahip olsa da Danimarka aslında muhteşem plajların bulunduğu bir ülke. İklim nedeniyle yılın çok küçük bir bölümünde kullanılabilen bu plajlardan en ünlüsü Bellevue. Nudistlerin de sıklıkla tercih ettiği plaj, 700 metre uzunluğunda ve başkent Kopenhag'a sadece 10 kilometre uzaklıkta.

Riviera Maya, Meksika

Meksika'nın gizli cennet olarak anılan bu plajına girmek için tek bir şart var, o da yetişkin olmak. Bir otelin işlettiği bölgede dileyen herkes çıplak dolaşabiliyor.

Maui, Hawaii, A.B.D

Hawaii'deki Maui'de bulunan Little Beach, kumsalı ve deniziyle tatilcileri büyülüyor. Beyaz kumuyla ünlü plajda insanlar genellikle çıplak güneşlenip denize girmeyi tercih ediyor.

Massarandupio, Brezilya

Bahai bölgesinde bulunan bu kumsal, Brezilya'nın en ünlü çıplaklar plajı. Ulaşımın sadece yürüyerek sağlanabildiği, dolayısıyla da herkesin gelemediği bu plaja bir buçuk kilometrelik engebeli bir yürüyüşün ardından ulaşılabiliyor.

Grand Saline, St.Barts

Fransa'nın denizaşırı toprağı olan St. Barts adasındaki Grand Saline plajı, nüdistlerin de rağbet ettiği bir yer. Dünyanın en zengin isimlerinin tatilini geçirmek için tercih ettiği bölgede çok sayıda ünlü isime rastlamak mümkün.

Montalivet, Fransa

Fransa'daki bir diğer ünlü çıplaklar plajı da Montalivet'deki Le Centre Helio Marin. Naturistler Federasyonu'nun 1953'te kurulduğu yer olan plaj, her yaz binlerce turisti ağırlıyor.

plaj-003.jpg

plaj1-002.jpg

plaj2-002.jpg

plaj3-002.jpg

plaj4-002.jpg

plaj5-002.jpg

plaj6-002.jpg

plaj7-001.jpg

plaj8.jpg

plaj9.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 15498 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.