1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. BUDO

  4. BUDO, Mudanya- Büyükçekmece seferlerine başlıyor
BUDO, Mudanya- Büyükçekmece seferlerine başlıyor

BUDO, Mudanya- Büyükçekmece seferlerine başlıyor

BUDO'nun Büyükçekmece deniz otobüsü seferleri 24 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde Mudanya’dan hareketle başlayacak ve Cuma – Pazar olmak üzere haftanın iki günü 2’şer turla gerçekleşecek.

A+A-

Bursa  Deniz Otobüsleri (BUDO) Kabataş’ın ardından İstanbul rotasına Büyükçekmece’yi de ekledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği deniz otobüsü seferleri 24 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde Mudanya’dan hareketle başlayacak ve Cuma – Pazar olmak üzere haftanın iki günü 2’şer turla gerçekleşecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), seferlere başladığı 2013 yılından bu yana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldi. Mudanya - İstanbul Kabataş olarak başlayan deniz seferlerine yaz aylarında Erdek- Avşa – Marmara Adası seferleri de eklenirken, İstanbul’a ulaşımın yeni rotası ise Büyükçekmece oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında Mudanya ile Büyükçekmece arasında deniz otobüsü seferleri düzenleniyor. Mudanya İskelesi’nden hareket edecek olan deniz otobüsleri, Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Mimarsinan İskelesi’ne yanaşacak.

Cuma ve Pazar günleri, sabah ve akşam olmak üzere ikişer turla başlayacak olan seferlerle Mudanya’dan Büyükçekmece’ye 1 saat 40 dakikada ulaşma imkanı sağlanacak. 24 Haziran Cuma günü sabah Mudanya’da yapılacak olan törenle ilk sefer başlamış olacak, aynı gün saat 14.00’da da Büyükçekmece’den Mudanya’ya bir sefer yapılacak. Tarifeli seferler ise 26 Haziran Pazar günü başlamış olacak. Tarifeye göre Mudanya’dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00 saatlerinde, Pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul’dan ise Cuma ve Pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde ikişer sefer yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUDO’nun İstanbul hattında çalışan 5 ayrı gemisi ile artık deniz ulaşımında söz sahibi olduğunu hatırlatarak, “Mudanya – Kabataş’la başlattığımız seferlere bugün Mudanya Büyükçekmece de ekleniyor. Yeni hattımız hem Bursa’mız hem de Büyükçekmece halkı için hayırlı olsun” dedi.

Bu arada  Bursa büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe, "İ Şu an iki tane gemiyi bünyemize katmak için son pazarlık aşamasındayız. En kısa sürede iki adet gemi daha filomuza katacağız. Bizden talepte bulunan herkesin ihtiyacını görmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.