1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa'da Eğitim Uçağı Düştü: 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Bursa'da Eğitim Uçağı Düştü: 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

Bursa'da Eğitim Uçağı Düştü: 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

Bursa'da eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ile yanındaki kişi yaşamını yitirdi.

A+A-

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Ovaakça Mahallesi'ndeki doğal gaz çevrim santralinin çalışanları, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ni arayıp tesisin yakınındaki boş araziye bir hava aracının düştüğü ihbarında bulundu.

Bölgeye çok sayıda polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Sakarya'nın Pamukova ilçesinden havalanan tek motorlu eğitim uçağının, santral yakınındaki alana düştüğünü söyledi.

"Osmangazi ilçesinde tek motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti." bilgisini veren Canbolat, konunun her yönüyle araştırıldığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Olay yeri yerleşim alanına yakın değil

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ihbarın kendilerine saat 15.40'ta geldiğini, 8 dakika sonra 3 araç ve personelle olay yerine ekiplerin gittiğini bildirdi.

Olay yerinin şehrin kuzey tarafında, yerleşim alanından uzakta olduğunu belirten Aktaş, "Bir kişi maalesef uçaktan fırlayarak vefat etmiş, diğeri de uçağın yanmasından mütevellit bir yanma söz konusu. Bunun haricinde herhangi bir kayıp söz konusu değil. Bursa'mızda da bir havaalanı var, oraya mı iniş yapmak istiyordu veya rotasını tamamlayıp dönecekti bilmiyoruz. İklim şartları, rüzgar, yağmur var. Şu an bunları savcılık araştırıyor." ifadesini kullandı.

Aktaş, çevrim santralinde zararın olmadığını sözlerine ekledi.

Kimlikler belirlendi

Uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı pilot Hakan Köksal ile yanında bulunan Burcu Sağlam olduğu öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Pamukova'dan havalanan tek motorlu hava aracının, Ovaakça mevkisindeki ormanlık araziye saat 15.45 sularında düştüğü aktarıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyurulan açıklamada, "Olay yerinde Cumhuriyet Başsavcı Vekilimizin koordinesinde Cumhuriyet savcımızca kaza kırım, olay yeri ve bilirkişi incelemeleri ile delil toplama işlemlerinin devam ettiği, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesine yer verildi.

Bursa Valiliğinden açıklama

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bristell B23LE tipi çok hafif hava aracının (ultralight), Sakarya Pamukova mevkisinden kalkışından sonra saat 15.55 sularında Osmangazi Ovaakça bölgesine düştüğü hatırlatıldı.

Yaşamını yitiren iki kişiden biri olan pilotun, çok hafif hava aracı pilot lisansı (UPL) sahibi olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TC-UHY tescil işaretli hava aracı ile genel havacılık maksatlı gerçekleştirilen uçuşta kaza meydana gelmiştir. Hava aracı Asya ASC Genel Havacılık İşletmesi altında olup, söz konusu şirket Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından TR-GH-108 no'lu işletme ruhsatı ile genel havacılık işletmeciliği yapmak üzere yetkilendirilmiştir. TC-UHY tescil işaretli hava aracı kendi kategorisine uygun olarak 22 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olan özel uçuş izni ile uçuşlarını gerçekleştirmekteydi."

 

Bu haber toplam 4233 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.