1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Büyükçekmece'de göl havzasına zehirli atık bırakıldı
Büyükçekmece'de göl havzasına zehirli atık bırakıldı

Büyükçekmece'de göl havzasına zehirli atık bırakıldı

Büyükçekmece'de göl havzasına bırakılan 60 çuval kimyasal sanayi atığının, yapılan incelemenin ardından zehirli olduğu tespit edildi.

A+A-

İstanbul Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi'nde yol kenarındaki boş araziye, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, yaklaşık 60 çuval atık bırakıldı.

Bölgede görev yapan belediye personelinin ne olduğu anlaşılamayan atıkları fark etmesi üzerine, güvenlik önlemi alınarak, olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İSTAÇ ve polis ekipleri çağrıldı.

Durumun bildirilmesinin ardından bölgeye gelen AFAD ekipleri, atıkları inceleyerek, numune aldı. Yapılan incelemenin ardından göl havzasına çuvallarla bırakılan kimyasal maddenin zehirli olduğu tespit edildi.

Büyükçekmece göl havzasına bırakılan kimyasal atığın zehirli olduğu tespit edildi. Geçen yıl da dört defa zehirli atık bırakılan göl havzası, İstanbul'un su ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor.

Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekiplerinin rutin gece  kontrolünde tespit edilen 60 çuval zehirli atığı bırakan aracın bulunması için çalışma başlatıldı.

İstanbul'un su ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan Büyükçekmece gölü havzasına geçen yıl da dört defa zehirli atık bırakılmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.