1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buzlanan yollara ’Deniz Suyu’ çözümü
Buzlanan yollara ’Deniz Suyu’ çözümü

Buzlanan yollara ’Deniz Suyu’ çözümü

Bartın'ın Amasra ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karayollarında oluşan buzlanmalardan dolayı araçlar yolda mahsur kalınca itfaiye ekipleri deniz suyu ile yolları açtı.

A+A-

Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Amasra'da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Gece saatlerinde ise, havanın eksi derecelere düşmesi nedeniyle yollarda buzlanma meydana geldi. Amasra'ya gelen araçlar geri dönerken buzlanma nedeniyle rampalarda kaldı. Trafiğin durma noktasına geldiği anlarda olaya tepki gösteren sürücüler tuzlama çalışması yapması için durumu yetkililere haber verdi. Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de akşam saat 8.00 sıralarında tuzlama çalışması yapması için durumu karayolları ekiplerine bildirdi. Aradan 3 saat geçmesine rağmen karayolları ekipleri buz tutan yollarda tuzlama çalışması yapmayınca devreye Amasra Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri girdi.

Belediyeye ait 2 itfaiye aracı denizden doldurdukları tuzlu su ile buzlanan yolları yıkadı. Ekipler Kaleşah Mahallesi çıkışı, Fatih Mahallesi ve tünel bağlantı yolunda buz çözme çalışması yaptı. Deniz suyu püskürtülen yolların bir süre sonra buzlanmanın çözüldüğü görüldü. Buzlanma ve kar nedeniyle rampayı çıkamayan araçlar iftaiyenin deniz suyu çözümü sayesinde yollarına devam etti. Öte yandan karayolları yetkilileri buzlanan yollarda tuzlama çalışması yapmak için Amasra'ya ekip gönderdiklerini ifade etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.