1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale İskelesi’nde yangın tatbikatı
Çanakkale İskelesi’nde yangın tatbikatı

Çanakkale İskelesi’nde yangın tatbikatı

Çanakkale İtfaiyesi ve GESTAŞ Deniz Ulaşım, iskele, güvenlik ve gemi personellerinin katılımıyla Çanakkale İskelesi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

A+A-

31 personelin katıldığı tatbikatta iskelelerde ve feribotlarda herhangi bir yangın durumunda nasıl müdahalede bulunulacağı canlandırıldı. Çanakkale İtfaiyesi görevlisi Cüneyt Göncü tarafından verilen temel yangın eğitiminde, yangın söndürme cihaz ve ekipmanlarının özellikleri, çeşitleri ve kullanım şekilleri hakkında bilgi verilmesi, Acil durum ekiplerinde görevli kişilere, acil durumlara müdahale yöntemleri hakkında bilgi verilmesi, Kontrollü başlatılan akaryakıt yangınına personelin yangın söndürme cihazları ile müdahale edebilmesi, 
Sulu yangın söndürme sisteminin kullanımı ve çalışanlara kullanım şeklinin uygulatılması, gibi konular üzerinde duruldu. 


GESTAŞ personellerine katı, sıvı, gaz, metal ve elektrik yangınlarının nedenleri, iskelede sahasında ne tip yangınlar oluşabileceği ve bu yangınların hangi yöntemlerle söndürülmesi gerektiği, söndürücü maddelerin kullanım alanları ve söndürme prensipleri hakkında bilgilendirme yapılırken bu bilgilendirmeler, yerinde canlandırmayla uygulamalı olarak gösterildi. GESTAŞ personelleri de tatbikatta yer alarak itfaiye personelleri tarafından kontrollü olarak başlatılan yangın senaryosunda; yangına nasıl müdahalelerde bulunulması gerektiğini canlandırdı.

file1-4.jpg

file2.jpg

file3.jpg

file4.jpg

file-5.jpeg

file6.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5420 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.