1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale Zaferi CNR Kitap Fuarı’nda yaşatılacak
Çanakkale Zaferi CNR Kitap Fuarı’nda yaşatılacak

Çanakkale Zaferi CNR Kitap Fuarı’nda yaşatılacak

CNR Kitap Fuarı, 600 marka, 250’nin üzerinde yayınevinin katılımı ile 27 Şubat-08 Mart 2015 tarihleri arasında, Yeşilköy’deki CNR EXPO’da kitapseverlerle buluşacak.

A+A-

CNR Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle birlikte 550’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek.

‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’ temasıyla düzenlenecek fuarda, Çanakkale Zaferi ruhunu anlatan onlarca etkinlik yapılacak. CNR EXPO Yeşilköy etkinlik salonlarında ziyaretçilere Çanakkale Destanı üzerine yazılan şiirler dinletilecek.

CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği iş birliğinde düzenlenen CNR Kitap Fuarı, bu yıl 2. kez, 27 Şubat-08 Mart tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını açacak.

250’nin üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilecek CNR Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle birlikte 550’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen fuar, 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. CNR Kitap Fuarı’na aralarında Alfa, Martı, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Profil, İz, Okuyanus, Kırmızı Kedi, İthaki, Destek, Ötüken, Yakamoz, Büyükdoğu, YKY, İşbankası, Epsilon, Damla, Nobel, İnsan, Diyanet, Sedir gibi yayınevlerinin de yer aldığı toplam 600 marka katılacak.

CNR Kitap Fuarı, Çanakkale Zaferi’ni selamlıyor

Eğitim ve edebiyat çevrelerini buluşturacak CNR Kitap Fuarı konukları, söyleşileri, sergileri, panelleri ve yarışmaları ile Çanakkale ruhunu yaşatarak herkesi kucaklamaya hazırlanıyor.   Çanakkale Zaferi’ni “Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı” temasıyla selamlayacak fuarın Onur yazarı Mehmed Niyazi Özdemir olacak. Fuarda ‘ Çanakkale Geçilmez Çizgi Film’ gösterimi, ‘Çanakkale Zafer Konulu Resim Yarışması Sergisi’, ‘Dünya Basınında Karikatürlerle Çanakkale Savaşı’ konulu sergi gibi Çanakkale Zaferi’nin ruhunu anlatan onlarca etkinlik gerçekleştirilecek. Temaya bağlı olarak, CNR EXPO Yeşilköy salonlarında Çanakkale Destanı’nı anlatan şiir dinletileri gerçekleştirilecek.

Kitabın hazırlanış serüveni

İlk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Topkapı Sarayı’nda kurulmuş olan Nakkaşhane’nin bir benzeri de CNR Kitap Fuarı’nda kurulacak. Kurulacak nakkaşhanede Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Türk tarihinde matbaa öncesi kitabın hazırlanış serüveni canlı bir şekilde sunulacak. AyrıcaYunus Emre Enstitüsü faaliyetleri fotoğraflarından oluşan bir sergi yapılacak. Hattat Tahsin Kurt da kendi stantında fuara katılan ziyaretçilere, Osmanlıca isim yazmanın inceliklerini gösterecek.

Fuarda bonzai ölümlerine de dikkat çekilecek

Aralarında Ahmet Ümit, İskender Pala, İlber Ortaylı, İbrahim Tenekeci, Uğur Koşar, Büşra Küçük, Sinan Akyüz, Mim Kemal Öke, Fikri Sağlar, İlker Başbuğ, Şenay Devi Yangel, Nuray Sayarı, Rahşan Ecevit, Can Ataklı, Mustafa Armağan gibi yüzlerce değerli yazarların konuk edileceği fuarda, çocuklar için de sürpriz etkinlikler olacak. Ana Michelle Sarı, özel hazırladığı oyun hamuru sanat gösterisi ile çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. CNR Kitap fuarında eğlenceli etkinliklerin yanında çocuk eğitimi ve çocukların zeki ve ahlaklı yetiştirilmesi üzerine onlarca söyleşi yapılacak.

CNR Kitap Fuarı’nda Türkiye’de son yıllarda özellikle çocuklar arasında kullanımı patlama yapan sentetik uyuşturucu maddesi bonzai problemine de dikkat çekilecek.  Bonzai ölümlerini durdurmak amaçlı düzenlenecek panelde ‘Sentetik Zehir Bonzai Ekseninde Artan Uyuşturucu Problemi ve Önleme Yöntemleri’ tartışılacak.

CNR Kitap Fuarı’ndan Hababam sürprizi

CNR Kitap Fuarı’nın en ilgi çekici etkinliği ise ‘Hababam Sınıfı Sergisi’ olacak. Türk halkının hafızasına kazınan Hababam Sınıfı filminin oyuncularından sürpriz isimlerinin de katılması beklenen sergide, afiş, karikatür ve hiç görülmemiş set fotoğrafları Hababam hayranlarının beğenisine sunulacak.  CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenecek CNR Kitap Fuarı, şehrin neredeyse kalbinde metro, metrobüs, tramvay, marmaray gibi tüm ulaşım araçlarına yakın bir lokasyonda organize edilecek.

CNR Kitap Fuarı, her görüşten yayıncının ve kitapseverin buluşacağı tam bir kitap karnavalı halinde geçecek. Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği CNR Kitap Fuarı’nı bu yıl 350 bin kitapseverin gezmesi bekleniyor.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.