1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale zaferinin 101. yılı törenleri başladı
Çanakkale zaferinin 101. yılı törenleri başladı

Çanakkale zaferinin 101. yılı törenleri başladı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törenler başladı.

A+A-

Anadolu Ajansı

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni sırasında, Çanakkale Boğazı'nda demirleyen TCG Barbaros Fırkateyni'nden 21 pare top atışı yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na, hükümet adına Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çelenkler konuldu. Bu sırada TCG Barbaros Fırkateyni'nden 21 pare top atışı yapıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.



Törene, milletvekilleri, Avustralya Müşterek Harekat Başkanı Koramiral David Johnston, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Aaron Coutts, Yeni Zelanda Büyükelçisi Johnathan Curr ile askeri ve sivil yetkililer katıldı. Törenin ardından, aralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da bulunduğu bir grup, anıta çelenk bıraktı.

ViraHaber

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.