1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Carettaların yaşam alanlarının durumu
Carettaların yaşam alanlarının durumu

Carettaların yaşam alanlarının durumu

Dalyan’dan Samandağ’a kadar 21 yuvalama kumsalındaki çalışmalar, caretta carettaların ve yaşam alanlarının daha etkili korunması için gereken güncel verinin toplanmasını ve değerlendirilmesini sağlıyor.

A+A-

Dalyan’dan Samandağ’a kadar 21 yuvalama kumsalında yapılan çalışmalar, caretta carettaların ve yaşam alanlarının daha etkili korunması için gereken güncel verinin toplanmasını ve değerlendirilmesini sağlıyor. Çalışmanın sonunda yuvalama kumsallarının daha etkili korunması için öneriler ortaya koyulacak.

WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem “2003 yılında 20 kumsalda gerçekleştirdiğimiz kumsal değerlendirme çalışmasında kumsalların yüzde 64’ünün kötü durumda olduğu belirlendi. Aradan geçen 10 yılda yuvalama kumsallarında ne gibi değişiklikler olduğunu, insan faaliyetlerinin güncel etkilerini belirlemek için 2013 yılında 21 kumsalı adım adım inceledik. Alan çalışmalarına, yerel yönetimler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları da katkı sağladı. Elde edilen bulguları 2003 yılındaki verilerle karşılaştıracağız” dedi.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak “Türkiye, deniz kaplumbağalarının Akdeniz’deki önemli yuvalama alanları arasında yer alıyor. Ancak kıyılarımız turizm yatırımları, ikinci konutlar, endüstri yatırımları, kaçak kum alımının yanı sıra tesadüfi balıkçılık başta olmak üzere insan faaliyetleri nedeniyle baskı altında. Bu durum, tüm dünyada nesli tehlike altında olan deniz kaplumbağalarının yuvalama yapacağı alanları doğrudan etkiliyor. Kumsalların güncel durumunu ortaya koyan çalışma, deniz kaplumbağalarının ulusal ve bölgesel ölçekte daha etkili korunması için güncel ve acil çözüm üretilmesi gereken tehditlerle ilgili bilgileri ortaya koyuyor”, dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.