1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Carnaval Vista, Kuşadası'na 4 bin turist getirdi
Carnaval Vista, Kuşadası'na 4 bin turist getirdi

Carnaval Vista, Kuşadası'na 4 bin turist getirdi

‘Carnival Vista’ isimli dünyanın en büyüklerinden olan ve 1 Mayıs tarihinde İtalya’da denize indirilen kruvaziyer gemi, büyük bölümü Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan 4.000 turist ile ilk seferinde Kuşadası’na geldi.

A+A-

Carnaval Vista, 322 metre uzunluğa, 48 metre yüksekliğe sahip olan gemi 15 kattan oluşuyor. Sabah saatlerinde Kuşadası Limanı’na yaklaşan gemiden inen turistlerin bir bölümü İzmir Selçuk’ta bulunan Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi’ni ziyaret etti.

Turistlerin bir bölümü de yoğun yağışa rağmen Kuşadası Çarşısı’nı gezerek alışveriş yapmayı tercih etti. Carnival Vista'nın programında öncelikle İzmir Limanı olmasına rağmen güvenlik gerekçesiyle rota Kuşadası’na kaydırıldı. Dev gemiyi görmek için tekne kiralayan, sahile koşan çok sayıda kişi olurken yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti. 

55 bin turist getirmesi bekleniyor

İtalya'nın Fincantieri Tersanesi'nde üretilen gemide 1.075 dış, 678 iç kabin, 11 restoran, 24 bar, basketbol, mini bowling, voleybol, futbol ve gol sahaları ile masa tenisi gibi çok sayıda etkinlik alanı bulunuyor. 1.500 personelin görev yaptığı devasa geminin sezon boyunca Kuşadası’na 10 sefer yapacağı bilgisi verildi. Kuşadası’na 55.000 turist getirmesi beklenen gemide basketbol sahası büyüklüğünde bir ekrana sahip olan sinema sistemi var.

Turizmde zor bir sezon geçirildiğini ve terör olayları nedeniyle kruvaziyer turizmde büyük iptallerin olduğunu belirten ve dev gemiye hizmet veren Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, normal şartlarda Carnival Vista’nın İzmir Limanı’na gideceğini ancak güvenlik gerekçesiyle Kuşadası’nı tercih ettiklerini ve geminin akşam saatlerinde buradan ayrılacağını ifade etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.