1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Catoni enerji lojistiğinde iddialı
Catoni enerji lojistiğinde iddialı

Catoni enerji lojistiğinde iddialı

Bölgede enerji lojistiği pazarında daha etkin olmayı amaçladıklarını söyleyen Catoni CEO’su Serdar Ayırtman, Erbil ofisinin Türkiye ve Avrupa’dan Irak’a yapılacak nakliyeler için bir merkez oluşturacağını söyledi.

A+A-

Taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen kuruluşlarından Catoni Deniz İşleri A.Ş., enerji lojistiği alanındaki tecrübesiyle müşterilerine daha etkin hizmetler sunabilmek amacıyla Kuzey Irak’ta (Erbil’de) ofis açtığını açıkladı. Türkiye dışında Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Azerbaycan ofisleriyle müşterilerine hizmet veren Catoni’nin Kuzey Irak’taki varlığı, şirketin enerji lojistiği alanındaki faaliyetlerine önümüzdeki dönemlerde hız verme hedefinin bir parçasını oluşturuyor.

“Amacımız, enerji projelerine lojistik yönden destek olmak”
Bölgenin ve Türkiye’nin Irak ile olan ticaret hacminin artma potansiyeline paralel yeni adımlar attıklarını belirten Catoni CEO’su Serdar Ayırtman konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kuzey Irak’taki ofisimizi özellikle bölgedeki enerji taşımacılığına yönelik olarak kurduk. Bu ofisimiz ile, Türk limanlarından bölgeye giden yükleri elleçlemeyi ve ayrıca tüketimin arttığı iç piyasadaki lojistiği sağlamayı hedefliyoruz. Enerji lojistiğinde, Türkiye’de petrol ve doğalgaz arama operasyonlarına çok ciddi katkılarda bulunduk. Bu sektör bizim için stratejik önem arz ediyor. Catoni bu alanda başarılı bir geçmişe sahip ve ciddi yatırımlar yapmaktayız. Türkiye bölgenin en büyük enerji tüketicisi; ve her gelişmekte olan ülke gibi ciddi enerji bağımlılığı bulunmakta. Büyük enerji projelerine verilen önemi gözlemliyoruz. Bu alandaki ciddi tecrübemizi de göz önüne aldığımızda, enerji lojistiği sektörünün bizim için daha da önemli hale geldiğini söyleyebiliriz.

Petrol ve doğalgaz aranmasıyla ilgili halen lojistik hizmetler sağlıyoruz. Amacımız, Türkiye’nin potansiyelini değerlendirecek enerji projelerine lojistik yönden yardımcı olmak; böylece Türkiye’nin kendi kaynaklarını bulmasına destek vermek. Türkiye coğrafi konumu itibari ile çok büyük avantaja sahip. Dolayısıyla, enerji lojistiği alanında da bir üs olabileceğini düşünüyoruz. Jeopolitik konumu çok önemli ve lojistik koridorda üs olmaya en güçlü aday konumunda. Catoni olarak ise lojistik sektöründeki yerimiz, başta hidrokarbon olmak üzere bütün enerji kaynakları ile ilintili olarak yapılan inşaat çalışmaları için ihtiyaç duyulan lojistik hizmetleri sunmak. Bu çerçevede, Türkiye ve Avrupa’dan Irak’a yönelik nakliyeler için bir merkez oluşturmak ve Irak pazarında daha etkili olabilmek amacıyla yeni ofisimizi Erbil’de açtık.”

virahaber.com

Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.