1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Çavuşoğlu'ndan DTO Bodrum'a ziyaret
Çavuşoğlu'ndan DTO Bodrum'a ziyaret

Çavuşoğlu'ndan DTO Bodrum'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odasını ziyaret ederek ulusal ve yerel konularda önemli açıklamalarda bulundu. Deniz Ticaret Odası Bodrum şubesi Başkanı Orhan Dinç, Çavuşoğlu’na ‘’Denizcilerin evine hoş geldiniz” dedi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Orhan Dinç, Meclis Başkanı Ethem Özyurt ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Deniz Ticaret Odası Bodrum şubesi Başkanı Orhan Dinç, “Bodrum’un STK’larıyla birlikte toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Toplantının sorunlarımızı hafifletecek sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Denizcilerin evine hoş geldiniz” dedi.

Ardından kürsüye gelen Bakan Çavuşoğlu, son dönemde Bodrum’a kültür turizmi amacıyla sadece Avrupa’dan değil, dünyanın birçok ülkesinden turist gelmesini önemli bulduğunu dile getirerek “İki yıl önce yaşadığımız kriz bize bir şey öğretti. Sadece belirli bir bölgeye bağlı kalmamız lazım. Dünyanın her yerinden turistleri ülkemize getirebilmemiz lazım. Burada yapmamız gereken şey değişik sektörleri de işin içine katarak turizmden daha fazla gelir elde etmektir” diye konuştu.

Sağlık turizminden 2017 yılında 1,5 milyar dolar gelir elde edildiğini anlatan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız 2023 için ’50 milyon turist 50 milyar dolar turizmden gelir’ dedi. Şimdiden 50 milyon turist hedefine yaklaştık. Şu an 40 milyonu aştık. Ben iddia ediyorum potansiyelimizi iyi değerlendirirsek 4 sene sonra sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde ederiz. Bodrum sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez olmaya başladı. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diğer ülkelerle ilişkilerde stratejik ortaklıklara önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Üyesi olduğumuz uluslararası örgütlerle bu stratejik konumumuzu güçlendirirken, stratejik ortaklıkların bazıları ile sorunlar yaşıyoruz. Amerikayla değişik sorunları yaşadık. Ama bunları kontrol etmeye çalışıyoruz. Krize dönüşmeden yönetmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de dik duruşumuz da hiçbir zaman bozmuyoruz, taviz vermiyoruz. Çünkü müttefikler birbirine saygı duymalıdır. Türkiye’ye eşit muamele etmeleri gerektiğini ve Türkiye ile aynı göz hizasından konuşmaları gerektiğini anlatmaya ve öğretmeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük bir mesafe kat ettiğimizi söylemek isterim. Avrupa birliği ile ilişkilerimizi şu anda üyelik müzakereler bakımından çok istediğimiz bir noktada olmasa bile belli bir pozitif atmosferde ilerliyor bu her iki tarafın da yararınadır.”

Türkiye’nin insani yardımda Dünyada ilk sırada olduğunu aktaran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bugün dünyada insani yardım da 1. sıradayız 2017 rakamlarına göre 8.1 milyar dolar insanı Kalkınma yardımı yaptık. Amerika bizden sonra ikinci sırada 6.7 milyar dolar. Biz dünyanın en zengin ülkesinden daha çok yardım yaptık. Dünyanın en zengin ülkesinden daha çok insani yardım yapmak bir milletin bir ülkenin dünya mazlumlarının bakış açısının da göstergesidir. İnşallah bu yardımlarımız bu gücümüz arttıkça devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-1.jpg

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-2.jpg

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-3.jpg

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-4.jpg

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-5.jpg

orhan-dinc-mevlut-cavusoglu-6.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 10691 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.