1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Cemalettin Şevli, KKTC TDİ Genel Müdürlüğü'ne atandı
Cemalettin Şevli, KKTC TDİ Genel Müdürlüğü'ne atandı

Cemalettin Şevli, KKTC TDİ Genel Müdürlüğü'ne atandı

UDHB Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Cemalettin Şevli, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne atandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Cemalettin Şevli, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne atandı.

KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Cemalettin Şevli, aynı zamanda KKTC Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunacak.

Vira Yayın Grubu olarak, Genel Müdür Cemalettin Şevli'ye yeni görevinde başarılar dileriz.

Cemalettin Şevli kimdir?

Cemalettin Şevli, 1965 yılında Siirt’te doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’nde tamamlayan Şevli, bu tarihten itibaren D.B Deniz Nakliyatı T.A.Ş de Uzakyol Vardiya Mühendisi, Uzakyol II. Mühendis ve Uzakyol Başmühendis olarak çalışma hayatına başlamıştır.

Temmuz 2000-2003 yılları arasında İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ziya Kalkavan Denizcilik Meslek Lisesinde öğretmenlik yapmış olan Şevli, ayrıca aynı bakanlığın İstanbul İl müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak da görev yapmıştır. 2002-2004 tarihleri içinde İstanbul Teknik Üniversitesi MYO’da öğretim görevlisi olarak öğrenci yetiştirmiş, Denizcilik Sektörüne bu manada insan yetiştirilmesine de katkı sağlamıştır.

2004 yılında STCW gereği oluşturulan Bağımsız Denetleme Kurulunda (Denizcilik Eğitim Denetleme Kurulu) Kurul üyeliği ve Kurul Başkanı olarak görev yapmıştır. Temmuz 2003 - Kasım 2005 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge MD. Yardımcısı olarak görev yapan Cemalettin Şevli, Kasım 2005 - Mayıs 2012 tarihlerinde bu sefer Denizcilik Müsteşarlığı’nın İstanbul Bölge Müdürü olarak kariyerine devam etmiştir.

Sn. Şevli, sırasıyla 2012’den itibaren ;

  • Türkiye’de Denizcilik Eğitim ve Öğretiminin Geliştirilmesi (Improved Maritime Education and Training in Turkey), 
  • Türkiye’de Gemi Kaynaklı Emisyonların Kontrol Edilmesi ( Control of Ship Sourced Emissions in Turkey) projelerini yürütmüştür.

Mayıs 2012’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne vekâleten atanan Şevli, 2014 Eylül ayında Bakanlık Müşaviri olarak görevlendirilmiş ve nihayet Ocak 2016 da bu sefer Deniz Ticareti Genel Müdürü V. olarak görevine başlamıştır. Deniz Ticareti Genel Müdür Vekilliği görevini yürütürken Temmuz 2017'de KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Cemalettin Şevli, evli ve üç çocuk babasıdır.

VİRA HABER MERKEZİ / ViraHaber.com

Bu haber toplam 17423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.