1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cemre Tersanesi, M/F HADAROY'u denize indirdi
Cemre Tersanesi, M/F HADAROY'u denize indirdi

Cemre Tersanesi, M/F HADAROY'u denize indirdi

Cemre Tersanesi, Fjord1’a inşa ettiği “M/F HADAROY”u denize indirdi.

A+A-

Cemre Tersanesi, 2017 sonlarında inşasına başladığı NB59 proje numaralı  “M/F HADAROY”un denize indirme törenini gerçekleştirdi.

Bu proje, Norveç'te faaliyet gösteren Havyard Ship Technology AS firmasına başarı ile teslim edilen 48. gemi oluyor. Cemre Tersanesi'nde denize indirilen gemi, son teknoloji makine ve ekipmanlarla donatıldı.

Geminin denize iniş törenine, Havyard Group CEO’su Geir Johan Bakke ve eşi Kristin Remöy, Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek eşi Aysel Gülcek ve kızları Zeynep Su Gülcek, Havyard Group CFO’su Pål Aurvåg ve eşi Maria, Havyard Group’dan katılımcılar, başta proje müdürü Emre Toftar olmak üzere Cemre Tersanesi yönetici ve çalışanları eşlik etti. Denize iniş kurdelesini Zeynep Su ve Kristin Remöy kesti.

Fjord1’a inşa edilen 111 metre uzunluğa, 17 metre genişliğe sahip olan “M/F HADAROY” isimli feribotun hızı 10 knots iken motor gücü 4x500kW. Feribot, ihtiva ettiği 2x(500 to 2000) kWh batarya kapasitesi ile kendi sınıfının önemli örneklerinden biri.

Norveç’te hizmet verecek olan gemi 399 yolcu ve 120 araç kapasitesine sahip. Araç güverteleri her iki güverteden de giriş ve iniş sağlayacak şekilde tasarlandı.

Denize indirilen gemi, Cemre Tersanesi'nde aynı tip üretilmesi için sözleşmesi imzalanan 5 adet geminin ilk teslimatı. Tersanede ayrıca devam eden feribot, balıkçı, rüzgâr destek gemileri projeleri üretimleri devam ediyor.

file-001.jpg

file-1.jpg

nb59cmr6.jpg

nb59drn1.jpg

nb59drn3.jpg

Bu haber toplam 7534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.