1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Çeşme Ilıca plajı belediyeye devredildi
Çeşme Ilıca plajı belediyeye devredildi

Çeşme Ilıca plajı belediyeye devredildi

Ilıca Plajı’nda şezlong ve şemsiye artık ücretsiz olacak. Uygulama tam kapsamlı olarak 2019 yazında devreye girecek. Buradaki büfeler de belediye tarafından işletilecek

A+A-

İzmir'in Çeşme ilçesinde dünyaca ünlü Ilıca Plajı'nın işletmecilik hakkını daha önce 10 yıl süreyle devralan belediye, buradaki işletmelerin tamamen kaldırılması ile düzenleme çalışmalarına başladı.

DEVİR GERÇEKLEŞTİ

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şemsiye ve şezlong hizmetlerinin ücretsiz olacağını, burada kuracakları büfeleri de kendilerinin işletecekleri için hem ucuzluk hem de hijyen açısından sorun yaşanmayacağını söyledi. Çeşme Belediyesi, Başkan Muhittin Dalgıç'ın bir süredir Milli Emlak Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda, ünlü Ilıca Plajı'nın işletme hakkını, yıllık 300 bin TL'ye 10 yıl süreyle devraldı. Ancak plaj üzerinde bulunan bazı işletmelerin kaldırılmaması nedeniyle belediye, gerekli çalışmaları yapamadı. Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerinin buradaki işletmelerin tamamını çıkarmasının ardından, plajın belediyeye devri de gerçekleşti.

Ekipler, plaj üzerindeki gerekli düzenleme çalışmalarına başladı.

Gelecek günlerde de plajın yeni düzenleme çalışmaları kapsamında bazı bölgelere büfeler kurulacağı bildirildi.

5 YILLIK MÜCADELE

Ilıca Plajı için 5 yıldır mücadele verdiklerini belirten Dalgıç, Altınkum ve Pırlanta için de görüşmelerin sürdüğünü, 2019 için onları da yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6731 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.