1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çılgın Proje için kim ne dedi?
Çılgın Proje için kim ne dedi?

Çılgın Proje için kim ne dedi?

Başbakan Erdoğan Çılgın Proje'yi açıkladı, tartışmalar başladı. İşte uzmanların proje için yorumları.

A+A-
Kent Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp: İyi yapılır ve bütün kesimlerin görüşleri dikkate alınırsa İstanbul'u uçurur.

Maramaray Proje Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sami Gören: Mühendislik açısından hiçbir problem teşkil etmeyecek mantıklı ve makul bir proje. Konsept olarak İstanbul'u rahatlatabilecek düzeyde.

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Borat: Gerekli önlemler alındığı takdirde Boğaz'ın yükü hafifleyecek, İstanbul şehri için söz konusu olarak tehlikeler azalacak.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu: Dünyanın en büyük inşaat projesi olabilir. Bu entegre projenin maliyeti 50 milyar doların çok çok üzerinde olur.

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt: 10 bilerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacak. Ekonomiyi de canlandıracaktır.

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu: Proje hayata geçtiğinde İstanbul'un şekli, şemali değişeceği gibi yapı anlayışı da değişecek, yeni merkezler oluşacak.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: Yapılabilir bir proje. Finans sorunu olmaz. Tersine kendi kaynağını oluşturur. İstanbul'un bu kanala ihtiyacı var. Hem para kazanırsınız, hem de siyasi gücünüz artar.

ATO Başkanı Salih Bezci: Projenin genişliği yer yer 500 metreye çıkartıp oralara da yat limanları yapmak lazım. Böyle olursa ekonomiye çok büyük katkı sağlar.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Yeni projeyle bu kanaldan geçecek gemilerden bir para kazanma imkanı da herhalde olacaktır. Dolayısıyla bu Montrö Anlaşmasını da arkadan dolaşan bir alternatif güzergah olmuş olacak.

 

 Bugün
Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.