1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Clariant ve TURMEPA'dan denizleri korumaya yönelik işbirliği
Clariant ve TURMEPA'dan denizleri korumaya yönelik işbirliği

Clariant ve TURMEPA'dan denizleri korumaya yönelik işbirliği

Clariant, TURMEPA ev sahipliğindeki VIII. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'ne destek olarak çocukları bilinçlendiriyor.

A+A-

Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, DenizTemiz Derneği / TURMEPA tarafından düzenlenen VIII. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'nde destekçi ve katılımcı olarak yer aldı. Clariant çalışanlarının çocuklarınında katıldığı atölye çalışması boyunca, suların ve denizlerin önemi, dünyanın su kaynakları ve su kirliliği konularında çocuklar bilinçlendirildi. Atölye, haziran ayından ekim ayına kadar sürecek ve deniz ortamının korunmasına yönelik olarak çocukları bilinçlendirmeye devam edecek. 

Projeyle, su kaynaklarını ve denizleri korumanın önemi vurgulanarak çocukların su kirliliğini azaltacak çeşitli önerilerlerle bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Her yıl mayıstan ekime kadar düzenlenen sergiyi ziyaret eden yaklaşık 1500 çocuk, denizleri neden korumamız gerektiğine dair bilgi alırken denizlerdeki doğal hayatı tanıyor. Atölye kapsamında, TURMEPA çalışanları ve gönüllülerden oluşan bir ekip, çocuklara doksan dakikalık eğitimler veriyor. Çocuklar ayrıca suyun yolculuğunu ve su ayak izini öğrenirken, interaktif atölye çalışmalarına katılıp eğlenceli dakikalar yaşıyor.

Clariant Kurumsal Sürdürülebilirlik Birimi Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Fatih Tantekin şöyle konuştu: “Sürdürülebilir faaliyet ve geliştirme çalışmalarını tüm ürün ve hizmetlerine uygulamayı hedefleyen bir şirket olarak TURMEPA ile işbirliği yapmak bizim için çok anlamlı ve mutluluk verici. Derneğin denizlerimizin temizliğiyle ilgili yürüttüğü çalışmaları, özellikle çocukların ve gençlerin çevre bilinçlerinin arttırılmasına yönelik sağladığı eğitimleri uzun yıllardır takdirle izliyoruz. TURMEPA gibi paydaşlarımızla farklı platformlarda karbon ayak izi, iklim değişikliği, atıkların azaltılması ve geri kazanımı gibi konularda işbirliği yaparak sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak bizi her zaman mutlu ediyor.”

Sürdürülebilir faaliyet ve geliştirme çalışmalarını tüm ürün ve hizmetlerine uygulamayı hedefleyen Clariant ile TURMEPA arasındaki işbirliği bu bakımdan ciddi önem taşıyor. Avrupa'ın en sürdürülebilir şirketlerinden biri olarak değerlendirilen Clariant, Eylül 2013'ten bu yana Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alıyor. Şirket 2025 için belirlediği iddialı çevre hedeflerine ulaşmak için sürekli çaba göstermenin yanı sıra, Responsible Care® Global Sözleşmesi ve BM Global Sözleşmesi gibi metinlerin ve Together for Sustainability oluşumunun bünyesinde yer alıyor. Türkiye'nin kıyıları ve denizlerinin korunmasını milli önceliklerden biri olarak değerlendiren TURMEPA ise yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü başarılı projelerle Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Bugüne kadar 18 bin öğrenci TURMEPA Eğitim Programı’na katılırken, dernek Türkiye’de denizlerin korunmasına yönelik bilinçlendirme kampanyalarında etkin bir rol oynuyor. 
 

1528793533_turmepa3.jpg

1528793540_turmepa2.jpg

1528793544_turmepa1.jpg

1528793545_turmepa.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.