1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Çocuklar deniz ve körfezle buluştu
Çocuklar deniz ve körfezle buluştu

Çocuklar deniz ve körfezle buluştu

İzmir Ticaret Odası Eğitim Sağlık Vakfı ve Türk Ekonomi Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen 'İzmirli Çocuklar Deniz ve Körfezle Buluşuyor' etkinliğinde, öğrencileri kent turu yaptırıldı.

A+A-

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim Sağlık Vakfı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'İzmirli Çocuklar Deniz ve Körfezle Buluşuyor' etkinliğinde, kenti tanımayan ilköğretim öğrencilerine kent turu yaptırıldı.

Etkinliğin başlangıcında konuşan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, deniz kenti olan İzmir'de yaşamasına rağmen, denizi görmeyen çocuklar bulunduğunu belirterek, 'İzmirli çocukları İzmir'in deniziyle buluşturacağız' dedi. Hedeflerinin Nisan ayına kadar 10 binden fazla öğrenciye kenti gezdirmek olduğunu dile getiren Demirtaş, şu bilgileri verdi:

'İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentimizin özellikle dar gelirli ailelerin yer aldığı bölgelerden ilköğretim okullarını belirtiyor. Her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki tur düzenliyoruz. Bu tura yaklaşık 90 öğrencimiz ve öğretmenleri katılıyor. Çocuklarımız iki saat boyunca Pasaport İskelesi, Alsancak, Karşıyaka, İnciraltı, Üçkuyular, Göztepe, Pasaport güzergahını tekneyle geziyor ve bu arada kendilerine gördükleri yerler, tarihi eserler, İzmir'in tarihi ve körfezi hakkında bilgiler veriliyor. Odamızın 3 rehber ve 2 arkeoloğunun da destek verdiği projede körfez turunun ardından İzmir'in en önemli Ören yerlerinden Agora çocuklarımıza tanıtılıyor. Kısacası çocuklarımız İzmir tarihini yerinde yaşayarak öğrenecekler.'

İzmir'de bugüne kadar 1.3 milyon lira tutarındaki sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayırdıklarını ifade eden TEB Kartlı Ürünler Direktörü Bülent Ersöz ise bu projeye 300 bin lira tutarında kaynak ayırdıklarını ifade etti.

AA

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.