1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çok sayıda gemi Tekirdağ kıyılarına demirledi
Çok sayıda gemi Tekirdağ kıyılarına demirledi

Çok sayıda gemi Tekirdağ kıyılarına demirledi

Marmara Denizi’nde hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı çok sayıda şilep ve tanker, rotaları Tekirdağ sahillerine çevrilerek demirlendi

A+A-

Marmara Denizi’nde sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren poyraz, deniz ulaşımında olumsuzluklara neden oluyor. Ayrıca kent genelinde meydana gelen dondurucu soğuklar sebebiyle sahilde bulunan birçok çay bahçesi ve kafe sandalye ve masalarını topladı.

Marmara Denizi’nde sabah saatlerinden bu yana etkili olan poyraz, deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor. Marmara Denizi’nde hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı çok sayıda şilep ve tanker, rotaları Tekirdağ sahillerine çevrilerek demirlendi. Fırtına, balıkçıları da olumsuz etkilemeye devam ederken, çok sayıda balıkçı teknesi de denize açılamadı.

Etkisini sürdüren fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, Süleymanpaşa ilçesinin sahil kesiminde bulunan esnafları da etkiliyor. Birçok kafe, 3 metreye ulaşan dalgaların etkisi ile sular altında kalan sandalye ve masalarını topladı. Yaz boyunca insanlarla dolup taşan Süleymanpaşa Sahili de soğuk hava ve dalgalar nedeniyle bomboş kaldı.

FIRTINA MARMARA'YI UÇURDU

İstanbul'da beklenen şiddetli fırtına dün özellikle kentin kuzey kesiminde etkili oldu. Arnavutköy Karaburun Sahili'nde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, dalgakıranın boyunu aştı. Saros açıklarında tekneler suya gömülerken, Sarıyer Rumeli Kavağı'nda yoğun yağış sonrası yol çöktü. İstanbul, önceki gece ve bugün, tam anlamıyla beklenen fırtınanın etkisi altında kaldı. Soğuk hava ve şiddetli yağış kentte etkili oldu. Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul Boğazı’na çamur aktı.

BOĞAZ'IN SULARI KAHVERENGİYE BÜRÜNDÜ

Sarıyer’den yağmurla birlikte boğaza akan çamur, Tarabya kıyılarını tamamen kapladı. Kahverengiye dönen boğazın bir bölümü havadan görüntülendi.

SARIYER'DE YOL ÇÖKTÜ

 Sarıyer'de, gece saatlerinde etkisini hissettiren sağanak yağış sonrası yol çöktü. Alınan bilgiye göre, Rumeli Kavağı Mahallesi Tellibaba mevkiinde, sağanak nedeniyle yolda çökme yaşandı. Vatandaşların ihbarı sonucu olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yeri güvenlik şeridiyle kapatılırken, ekiplerin çalışması gün boyu devam etti.

DALGALAR, DALGAKIRANI AŞTI

Arnavutköy Karaburun Sahili'nde şiddetli fırtına nedeniyle sahilde dev dalgalar oluştu. Kıyıya vuran dalgaların dalgakıran boyunu aştığı görülürken deniz de koyu bir renge büründü. Olumsuz hava şartlarından etkilenen balıkçılar teknelerini kurtarmaya çalıştı. SAROS'TA TEKNELER BATTI Saros açıklarında ise yaşanan fırtına nedeniyle limanda bulunan birçok büyük ve küçük çaplı tekne suya gömüldü.

ÇANAKKALE'DE SEFER İPTALLERİ

 Kuzey Ege'de, fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, saat 10.00'daki Bozcaada-Geyikli ve saat 11.00'deki Geyikli-Bozcaada arabalı vapur seferlerini fırtına nedeniyle iptal etti. Şirket yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin tarifede belirtilen saatlerde gerçekleştirildiğini kaydetti.

 BOĞAZ'DAN GEMİ GEÇİŞİNE İZİN YOK

Kötü hava koşulları yüzünden deniz ulaşımında da aksaklıklar yaşandı. Olası bir kazaya sebebiyet vermemesi için Liberya bayraklı dökme yük gemisinin Karadeniz'e geçişine izin verilmedi. Gemi, Sarıyer açıklarında demir atarak saatlerce bekledi.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİM UÇUŞUNA İPTAL

Tekirdağ'ın Çorlu ve Ergene ilçelerinde dün gece başlayan ve bugün de etkili olan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Çorlu Havaalanı'nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Çorlu ve Ergene'de hava sıcaklığı en yüksek 4, en düşük 1 derece ölçüldü. Çorlu Havaalanı'nda yapılması planlanan 14 okulun eğitim uçuşları iptal edildi. Ergene'de ise bazı ağaçlar ve aydınlatma direkleri fırtına nedeniyle devrildi. Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle kaymakamlık binasının çatısının bir kısmı uçtu.

EDİRNE'DE TEKNE BATTI

Edirne'nin Enez ilçesinde fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Enez ilçesinde dün akşamdan bu yana devam eden fırtınada, Enez Limanı'na bağlı bulunan 2 tekne battı.

BALIKESİR'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

 Edremit Körfezi'nde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir ev ve fabrikanın duvarları kısmen çöktü, Burhaniye ilçesinde de bir çam ağacı devrildi. Alınan bilgiye göre, bölgede 2 gündür etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle Edremit ilçesinin Altınoluk Mahallesi'ndeki taş ve kerpiçten inşa edilmiş tarihi bir bina kısmen çöktü. Tarihi binanın yola bakan tarafında çöken duvar nedeniyle sokak trafiğe kapanırken, çökme sırasında sokakta kimsenin olmaması da olası bir faciayı önledi. Görgü tanıkları, binanın kuvvetli yağış ve fırtınanın etkisiyle büyük bir gürültüyle çöktüğünü belirtti. Çöken binanın koruma altında bir yapı olduğu ve gerekli tespit çalışmalarının ardından molozların kaldırılacağı öğrenildi. Edremit ilçesi Doyran Mahallesi'nde bulunan bir zeytinyağı fabrikasının bahçe duvarı da yağmur ve sert esen poyraz nedeniyle yıkıldı. Altınoluk ve Doyran mahallelerinde incelemelerde bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ev ve fabrika sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Saka, meydana gelen her iki olayda da can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Öte yandan, Burhaniye ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir çam ağacı da büyük bir gürültüyle Hürriyet Caddesi'ne devrildi. Devrilen çam ağacı nedeniyle cadde bir süre trafiğe kapanırken, Burhaniye İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı.

METEOROLOJİDEN SON UYARILAR

Akdeniz kıyıları başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde yarın sağanak beklenirken, Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olacak yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Adapazarı çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) yağış olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Batı Karadeniz'in batısı, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtınamsı rüzgar (40-60 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Denizlerdeki hava durumuna bakıldığında, Kuzey ve Orta Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına öngörülüyor.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 4874 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.