1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Crossroads Ödülleri sahiplerini buldu
Crossroads Ödülleri sahiplerini buldu

Crossroads Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 10.su düzenlenen , “Kültürler arası diyalog ve göç” temalı kısa filmlerin yarıştığı JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali sonuçları açıklandı.

A+A-

Beykent Üniversitesi’nin Taksim Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde en iyi kumaca film ödülünü “Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film” isimli filmi ile Ömer Çağoğlu ve Serda Önal, aldı. En iyi belgesel ödülünü ise “Ayva Göbeği” filmi ile Doğacan Aktaş aldı. “Gül Ali” isimli filmi ile Gökhan Altuntaş “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görüldü. Bu ödüllere layık görülen yönetmenler toplamda 10.000 TL tutarındaki eğitim ve prodüksiyon hizmeti alabilecekleri hediye çeklerini Digital Film Academy Türkiye Direktörü Bülent Doruker’in elinden aldılar.

Gala kokteyli sırasında Beykent Tv’nin katılımcı sinemacılar ve davetlilerle röportaj yapması dikkat çekerken, gecenin Beykent Tv’de ödül törenine özel bir programla yayınlanacağı belirtildi.

Gala’nın sunuculuğunu 10. Crossroads’un direktörü Ezgi Nida Burci üstlendi. Kendisine Cem Coşkun Aksakal eşlik etti. Crossroads’un ana sponsorlarından Phx Medya’nın medya sponsoru olarak hazırladığı videolar ve festival kitapçığı beğeni ile karşılandı.

“Yağmurlu Bir Gece” filmindeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Elif Tuğrul’un ödül aldıktan sonra yaptığı anlamlı teşekkür konuşması törende duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. 10. Crossroads’ta “En İyi Belgesel”, “En iyi Kurgu” ve “En İyi Sinematografi” ödüllerini kazanan “Ayva Göbeği” filminin yönetmeni Doğacan Aktaş Antalya’da film çekiminde olduğu için törene katılamadı ancak törende kendisine vekalet eden oyuncu arkadaşının cep telefonundan bütün geceyi canlı olarak dinlemesi dikkat çekti.

Gecenin açılış konuşmalarını Beykent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Emin Karahan ve JCI İstanbul 2015 Başkanı Özge Yücesoy gerçekleştirdi. Ayrıca geceye ülkemizi uluslararası platformda temsil eden Darüşşafaka’lı genç dansçılar Deniz Şengün ve İbrahin Eren Burci de renk kattı. Jüri tarafından beğeni toplayıp, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan başarılı oyuncu Ahmet Rıfat Şungar tören saatinde tiyatro oyunu olduğu için maalesef geceye katılamadı. Fakat filmin yönetmeni aracılığıyla festival ekibi ve tüm jüri üyelerine teşekkürlerini iletti.

Gala gecesinde festival direktörü Ezgi Nida Burci gecenin sponsorları; Beykent Üniversitesi, Phx Medya, Digital Film Academy, Mad PR & Digital, Evvie Chocolate, Doğuş Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksekokulu’na teşekkürlerini bildirdi.

Festival jürisinde yer alan Prof.Dr. Oğuz Makal, Phx Medya’nın kurucusu İhsan Berk Ener, Digital film Academy’nin Türkiye Direktörü Bülent Doruker, Post Prodüksiyon alanında sektörde hizmet veren Can Yüksel ve halen Muhteşem Yüzyıl Kösem’de kariyerine devam eden başarılı oyuncu Ezgi Çelik törene katıldılar. Tören saatinde Devlet Tiyatrosunun “Eğer Bu Bir Film Olsaydı” oyununda oynayan jüri üyesi Mine Tüfekçioğlu oyunu olduğu için törene katılamadı.
Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nde bu sene ilk defa sekiz farklı dalda ödüller sahipleriyle buluştu. Dünyanın farklı coğrafyalarından katılımın gerçekleştiği festivalde on üç film ön elemeyi geçerek jürinin değerlendirmesine sunuldu. Finalist on üç film aşağıdadır.

1. 150 YILLIK HİKAYE , Yönetmen: DUYGU KARADAN
2. AFROTÜRK , Yönetmen: BETÜL USTA
3. AYVA GÖBEĞİ , Yönetmen: DOĞACAN AKTAŞ
4. GÖKKUBBENİN ALTINDA, Yönetmen: BATUHAN FINDIKLIOĞLU
5. KORO, Yönetmen: AHMET BIKIÇ
6. SOLO, Yönetmen: ÖNDE M. ÖZDEM
7. SÜVEYDİYE’NİN ÇİÇEKLERİ, Yönetmen: ZAFER ÖZGENTÜRK
8. ADEM BAŞARAN, Yönetmen: ORHAN İNCE
9. AZAD, Yönetmen: YAKUP TEKİNTANGAÇ
10. DUVARLARIN ARDI, Yönetmen: UMUT GÜVEN
11. WONG KAR WAİ ÜZERİNE KISA BİR FİLM, Yönetmen: ÖMER ÇAPOĞLI, SERDAR ÖNAL
12. YAĞMURLU BİR GECE, Yönetmen: ALAADİN TOY
13. GÜL ALİ, Yönetmen: GÖKHAN ALTUNTAŞ

Ödül alan filmler

Ayva Göbeği: En iyi Belgesel, En iyi Kurgu, En İyi Sinematografi
Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film: En İyi Kurmaca Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu (Ahmet Rıfat Şungar)
Yağmurlu Bir Gece: En İyi Kadın Oyuncu (Elif Tuğrul)
Gül Ali: En İyi Yönetmen

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.