1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde konuştu. Konuşmasında dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu bu yıl hizmete alacaklarını duyurdu.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, BMC CEO'su Murat Yalçıntaş ile bölge milletvekilleri de katıldı.

Konuşmasında Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayinde de bir dönüm noktası haline getirmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının yediden yetmişe herkesi gururlandıracak çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir sene olacağını ifade etti.

tcg-anadolu-virahaber.jpg

Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak ANADOLU'yu da bu yıl hizmete alacaklarını da ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ANADOLU Gemisi'ne Bayraktar TB3 SİHA’nın konuşlandıracaklarını kaydetti. İMECE Yer Gözlem Uydusu ile gemilerin konum ve rota bilgilerini toplayacak KILIÇSAT Küp Uydusu'nu uzaya fırlatacaklarını belirten Erdoğan, “Denizde ikmal destek muharebe gemisi DERYA, İ sınıfı fırkateynlerimizin ilki olan İstanbul ve yeni denizaltılarımızın ilki Piri Reis de inşallah bu sene envantere girecek" diye konuştu.

tcg-anadolu.png

Vira Haber

Bu haber toplam 3437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.