1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Cyristal de rotayı İzmir'e çevirdi
Cyristal de rotayı İzmir'e çevirdi

Cyristal de rotayı İzmir'e çevirdi

Yunan Louis Hellenic Cruises firması Mısır seferlerini yapan gemisinin bundan böyle İzmir'e tur gerçekleştireceğini duyurdu

A+A-

Yunan Louis Hellenic Cruises firması Mısır seferlerini yapan gemisinin bundan böyle İzmir'e tur gerçekleştireceğini duyurdu

Yunan Louis Hellenic Cruises firması, Türkiye'den gelen talep üzerine Mısır seferleri yapan Cyristal adlı kruvaziyer gemisinin rotasını İzmir'e çevirdi. Firma Cyristal gemisi ile İzmir ıkışlı 7 günlük Yunan adaları turu başlatma kararı aldı.

22 Nisan'dan sonra iki haftada bir pazar günleri İzmir'e uğrayacak olan Cyristal gemisi, sezon boyunca 14 sefer yapacak. Bin 100 yolcu kapasiteli gemi, İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Kuşadası limanlarına uğrayıp Türk yolcu alacak.

Gemi daha sonra Mikonos, Santorini, Patmos, Girit adaları ile Pire limanlarına uğrayacak. Tura katılan turistlere İzmir ve Bergama turları satılacak.

Salı ve cumartesi günleri Kuşadası çıkışlı Yunan adaları turu düzenleyen 1917 yolcu kapasiteli Louis Majesty gemisinin Alsancak Limanı'na uğraması nedeniyle gemide düzenlenen toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Alex Baltazzi, Louis Hellenic Cruises firması yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan KaravanMar Genel Müdürü Luigi Baltazzi, gerek yaptıkları promosyon gerekse vize kolaylığı nedeniyle Yunan adalarına yönelik talepte patlama yaşandığını açıkladı. Baltazzi, Nisan ayında bilet alan Türk yolcu sayısının bini geçtiğini söyledi. Geçen sezon 30 bin olan Türk kruvaziyer yolcu sayısının bu sezon 50 bine ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Baltazzi, "Arz arttıkça talep de artıyor. Gelen talep üzerine Cyristal gemisi Mısır yerine İzmir'e uğrama kararı aldı" dedi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.