1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Daha iyi bir dünyanın mimarları
Daha iyi  bir dünyanın mimarları

Daha iyi bir dünyanın mimarları

Dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olarak çalışmalarını sürdüren UN Global Compact tarafından düzenlenen Liderler Zirvesi 2013, New York’ta başladı. İki gün sürecek zirvenin başlığı ise, “Daha İyi Bir Dünyanın Mimarları” olarak belirlendi.

A+A-

Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi için son tarih olarak belirlenen 2015 yaklaşırken gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nde,yetkinliği dünya çapında kabul görmüş bireylerin öncülüğünde iklim değişikliği, kadının güçlendirilmesi, gıda, su, eğitim ve hakkaniyetli çalışma olanakları gibi küresel önceliği olan konular, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon moderasyonunda tartışılıyor.

Türk kadınlarının damga vurduğu bu yılki zirvenin açılış paneli 20 Eylül’de yapılacak. Açılış panelinde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve UN Global Compact (New York) Yönetim Kurulu Üyesi Güler Sabancı, konuşmacı olarak yer alacak.

Zirvenin bugün gerçekleştirilen etkinliklerinde ise Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı Okşan Atilla Sanön ile Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dış İlişkiler Koordinatörü Aylin Gezgüç birer konuşma yaptı.

'Kadınlar sürdürülebilirliğe daha duyarlı'

Küresel iklim değişikliğine karşı etkin çözümlerin kadının güçlenmesi ile gelişebileceğini vurgulayan Okşan Atilla Sanön, Eczacıbaşı Topluluğu’ndaki fırsat eşitliği uygulamalarını paylaştığı konuşmasında, kadınların sürdürülebilirliğe daha duyarlı olduklarını ve bu doğrultuda Eczacıbaşı Topluluğu’nun yeni, yeşil ve inovatif ürünlerini kadın tüketicilerle buluştururken, kadın çalışanlarının kariyer gelişimlerini desteklediğiniifade etti. Sanön, Topluluğun sürdürülebilirlik çalışmaları aracılığıyla kadınları lider konumlara taşıdığını da vurguladı.

'İş hayatında cinsiyet eşitliği çok önemli'

Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dış İlişkiler Koordinatörü Aylin Gezgüç ise katıldığı panelde, sürdürülebilir kalkınma ve iş dünyasının başarısının kadınların güçlenmesi ile daha etkin gerçekleşebileceğini vurguladı. Aylin Gezgüç, kadınların iş hayatında ve toplumda konumlarının iyileştirilmesi yolunda Koç Topluluğu’nun gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti. Gezgüç, kurumsal sürdürülebilirliğin günümüz dünyasındaki önemine dikkat çekerken, cinsiyet eşitliğinin bu alandaki rolünü vurguladı. Koç Holding’in 2006 yılından bu yana yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında bu alanda ulaşılan sonuçları da aktaran Aylin Gezgüç, kız öğrencilerin gerekli koşullar sağlanıp, iş dünyası tarafından desteklendiklerinde mesleki tecrübelerini erkek egemen sektörlerde de başarıyla yürüttüğünü anlattı.

Bu etkinliklerin yanı sıra bu sene Liderler Zirvesi’nde duyurulan Barış İçin Ticaret (Business forPeace) girişiminde yer alan 10 Kurucu Yerel Ağ arasında, dünyanın en aktif yerel ağlarından biri kabul edilen Global Compact Türkiye de bulunuyor. Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Temsilci Dr. Yılmaz Argüden, 19 Eylül 2013 günü resmen kurulmuş olan Barış İçin Ticaret girişimi etkinliğine katılarak bu platformun öncüleri arasında yerini aldı. Dünya çapında 185 şirket kuruluş aşamasında bu girişime dahil oldu ve ilerleyen dönemde bu sayının artacağına inanılıyor.

UN Global Compact, Birleşmiş Milletler eski Genel-Sekreteri Kofi Annan tarafından 1999 yılında duyurulan ve 2000 yılında resmen kurulan dünyanın en kapsamlı sürüdürülebilirlik platformu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana dünya çapında 10,000’den fazla imzacıya ulaşmış olan UN Global Compact’in Liderler Zirvesi, bu seneki en büyük UN Global Compact etkinliği olma özelliğini taşıyor.

 

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.