1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. DAKSAR yaptığı operasyonla 3 kişiyi kurtardı
DAKSAR yaptığı operasyonla 3 kişiyi kurtardı

DAKSAR yaptığı operasyonla 3 kişiyi kurtardı

21 Şubat 2017 akşam saatlerinde alınan bir ihbar neticesinde DAK/SAR merkezinden hareket eden DAKSAR ekibi kurtarma operasyonu ile 3 kişiyi başarıyla tekneye aldılar.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Saatler 17.45 civarını gösterdiğinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınan bir ihbar neticesinde DAK/SAR ekipleri 17.50 itibariyle Kalamış Marina'dan çıkarak olay mahaline intikal etti.

Olayın gerçekleştiği yere giden DAK/SAR ekibi Küçükyalı Balıkçı Barınağı yakınındaki mendireğe çıkmış ve bir kısmı da denizde bulunan kazazede tekneye ulaştı.

daksar_kucukyali_operasyon_1.jpg

Kurtarma botuna gelmek istemediler

Vira Haber muhabirine DAK/SAR yetkililerinin yapmış olduğu açıklama da, ihbar edilen teknenin yaklaşık 9-10m boyunda olduğu ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu bilgisi verildi. Teknede bulunan 3 şahısın alkollü olduklarını gözlemleyen DAK/SAR ekibi, kendi botlarına almak istediklerinde ise kişiler gelmek istemediklerini belirttiler.

İlgili durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na telsizle bildiren DAK/SAR ekibi, Sahil Güvenlik botunun olay yerine gelmesi ile teknede bulunan ve alkollü olduğu gözlemlenen 3 kişiyi zorla DAK/SAR'a ait kurtarma botuna aldılar. Daha sonra DAK/SAR botuna alınarak kurtarılan 3 kişi Sahil Güvenlik'e ait bota nakledildi. 

daksar_kucukyali_operasyon_2.jpg

Operasyon başarıyla sonuçlandı

DAK/SAR ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ortaklaşa yapmış olduğu operasyonla kurtarma işlemi de böylelikle başarıyla gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 3498 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum