1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dalga türbini denize indirildi
Dalga türbini denize indirildi

Dalga türbini denize indirildi

Alman E.ON şirketi ilk dalga türbinini İskoçya'da denize indirdi

A+A-

İskoçya'nın 1990'ların sonunda başlayan "Enerji'de denizlerin Suudi Arabsitanı olma" iddiasına yönelik önemli bir adım daha atıldı.

Alman enerji şirketi E.ON tarafından satın alınan Pelamis şirketinin 12 yıllık çabasının ürünü olan Pelamis P2 adlı dalga türbini İskoçya lideri Alex Salmond'un da katılımı ile geçen hafta Edinburg'da denize indirildi.

Birkaç yıl sürecek test çalışmaları ve teknolojinin ticari olarak uygun noktaya gelmesi ve gerekli yasal izinleri sağlaması halinde şirketin bu ülkedeki dalga enerjisi yatırımlarını hızlandıracağı bildiriliyor.

İngiltere'de belirlenen potansiyeli en yüksek on dalga enerjisi üretim bölgesinden altısı İskoçya'da bulunurken İngiltere’de Kurulu dalga enerjisi gücü ise 2.4 MW düzeyinde.

Mart ayında İskoç hükümeti tarafından dünyanın en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarının da olduğu bir grup şirkete 1.2 gigavatlık dalga enerjisi üretim hakkı verilmişti.

Dalga enerjisi halen diğer yenilenebilir enerji teknolojilerine göre en pahalı alanlardan biri. Uzmanlara göre büyük ölçekli yatırımlar ancak teknolojik ilerleme sayesinde maliyetlerin düşmesi ile birkaç yıl içinde mümkün olabilecek ve 10 yıl içinde İskoç kıyılarında yüzlerce dalga türbini bulunabilecek.

 

Yeşil Ekonomi

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.