1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DALGAKIRAN, IHI Holding ile anlaşma imzaladı
DALGAKIRAN, IHI Holding ile anlaşma imzaladı

DALGAKIRAN, IHI Holding ile anlaşma imzaladı

Dalgakıran Makina A.Ş. ağır sanayi ve teknoloji devi Japon IHI Holding ile ortak bir şirket kurulması ve Turbo kompresör üretimi konusunda anlaşma sağladı.

A+A-

Kurulacak firma IHI DALGAKIRAN Makina A.Ş. isminde olacak ve üretimini Dilovası- Kocaeli’nde inşa edeceği fabrikasında gerçekleştirecek. Toplam ilk yatırım yaklaşık 50 milyon TL olarak öngörülüyor.

Temelleri 1853 yılında atılan IHI Holding köprü inşası ve altyapı sistemleri üretimi, enerji santralleri, uzay ve havacılık ekipmanları, gemi inşa, kompresör ve araç turboları üretiminde dünyanın önde gelen teknoloji devi kuruluşlarından. IHI Türkiye’de Osmangazi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerini de inşa etti.

Üretimin %70’i 130’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor

1965 yılında İstanbul Karaköy’de kurulan Dalgakıran Makina, Türkiye’nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısıdır. Bugüne kadar yaptığı yeni yatırımları ile birbirine bütünleşmiş üç fabrika ile İstanbul Sancaktepe’de üretimini gerçekleştirmeye devam ediyor. Üretiminin % 70’ini 130’dan fazla ülkeye ihraç eden Dalgakıran, yurtdışında ayrıca Rusya, Ukrayna ve Almanya’da kendi şirketleri ile hizmet veriyor. Ürün grupları arasında vidalı kompresörler, pistonlu kompresörler, basınçlı hava tankları ve kurutucular ile yağsız kompresörler yer almaktadır.

Dalgakıran, IHI firması ile yapılan anlaşma sonucunda ürün gruplarının arasına turbo kompresörleri de ekledi.

Turbo kompresörler hem üretim hem kullanım sırasında günümüz teknolojisini en son noktada kullanan, endüstriyel kompresör alanının en gelişmiş ürünleri olarak biliniyor. Üretilecek olan kompresörler otomobil, gıda, kimya ve tekstil endüstrisi gibi çok geniş endüstri alanlarında dünyanın her bölgesinde kullanılmakta. Günümüzde küresel ısınma gibi çevresel problemler dünya çapında dikkat edilen en önemli konular ve enerji verimliliği kompresörler konusunda en önemli parametre. Turbo kompresörler bahsi geçen konularda büyük kapasitelerde basınçlı hava ihtiyacı için çok verimli ve ekonomik bir çözüm sunuyor.

Yapılan anlaşma kapsamında IHI DALGAKIRAN Makina A.Ş. ürettiği ürünleri Türkiye, Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Afrika pazarlarına sunacak.

ViraHaber.com | (ÖZEL Haber)

Bu haber toplam 11268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.