1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dalgıçların müren balığı operasyonu
Dalgıçların müren balığı operasyonu

Dalgıçların müren balığı operasyonu

Muğla Marmaris'te dalan Samsun Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, büyük risk alarak son derece saldırgan ve tehlikeli müren balığını oltalardan kurtardı.

A+A-

Muğla Marmaris'te dalan Samsun Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, büyük risk alarak son derece saldırgan ve tehlikeli müren balığını oltalardan kurtardı. Dalış yapmak için Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen Samsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, tehlikeli olduğu için insanların korktuğu yaklaşık 1 metre uzunluğundaki müren balığını, takılı kaldığı oltalardan kurtarmak için uzun süre uğraş verdiler. Su altı çekim kameralarına da yansıyan 'müren balığı kurtarma operasyonu' ilginç karelerin ortaya çıkmasını sağladı.

Samsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (SAKUD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde dalış gezisi düzenledi. Marmaris Körfezi'nde dalış yapan kulüp üyelerinden Zafer Bartınlı, Zeki Altay Güvenli ve Tuncay Güngör, bir süre sonra karşılaştıkları Akya sürüsünü takip ederken, deniz dibinde hareketsiz duran müren balığını farketti.

Keskin dişleri var

Tehlikeli olduğu için insanların korktuğu balığa yaklaşan ekip, mürenin ağzında birden fazla olta bulunduğunu ve misinalara dolandığını gördü. Dalgıçlardan Zafer Bartınlı, tehlikeyi göze alarak müren balığını kafasından kavradı ve balığı kurtarmaya çalıştı. Zaman zaman elini Müren'e kaptırma tehlikesi yaşayan Bartınlı, yaklaşık yarım saat süren çabanın ardından balığı olta ve misinalardan kurtardı. Birçok dalgıç ve balıkçının tehlikeli ve saldırgan olduğu için karşılaşmak istemediği, keskin dişleri ile bilinen müren balığı, dalgıçların yardımıyla hayatta kaldı ve denizin maviliklerinde gözden kayboldu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.