1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dalış meraklılarının yeni adresi Kekova
Dalış meraklılarının yeni adresi Kekova

Dalış meraklılarının yeni adresi Kekova

Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki Kekova Koyu dalış meraklılarının yeni gözdesi oldu.

A+A-

Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki Kekova Koyu dalış meraklılarının yeni gözdesi oldu. Deniz Feneri, Shark's Point, Blue Cave'in de arasında bulunduğu 32 noktada gerçekleştirilen dalışlara katılanlar, birbirinden renkli balık türleriyle tanışma şansı yakalıyor.

Noel Baba Kilisesi ve Myra Antik Kenti'nde her yıl binlerce turisti ağırlayan Demre, son yıllarda dalış meraklılarını da Kekova Koyu'nda ağırlamaya başladı. Kekova Koyu'na düzenlenen tekne turlarına katılan tatilciler, Akdeniz'in berrak sularında mavi derinlikleri keşfe çıkıyor. Demre'de resmi 32 noktada dalış gerçekleştirilirken, dalışa katılacaklara önce teorik eğitim veriliyor. Güvenli bir dalış için gerekli bilgileri rehberlerden alan dalış tutkunları, daha sonra maviliklere doğru yola çıkıyor. Deniz Feneri, Shark's Point, Blue Cave'in de arasında bulunduğu 32 noktada gerçekleştirilen dalışlara katılanlar, Akdeniz'e özgü yumuşakçalar, deniztavşanı türleri ve birbirinden renkli balık türleriyle tanışma şansı yakalıyor.

Dalış eğitmeni Erkan Çağlayan, Kekova'nın Türkiye'deki yeni dalış merkezlerinden biri olduğunu belirtti. İlçede toplam 32 dalış noktası olduğunu dile getiren Çağlayan, bunlardan dördünün mağara olduğunu belirterek, “Demre, suyunun berraklığı, tarihle doğanın içi içe olmasıyla mükemmel bir dalış bölgesi” dedi.

Dalış için Ankara'dan gelen Avukat Uğur Yaşar Uygun da Demre'de dalış yapmaktan keyif aldığını söyledi. Uygun, “Buraya hem yerli turistlerin, hem de yabancı turistlerin gelmesi, Demre için de çok büyük kazanç olacaktır. Demre’de dalış yapmanın keyfini Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı turistlerin değerlendirmesini isterim. Çok keyifliydi” diye konuştu.

Özlem Aslıdeveci ise, iki mağara dalışı yaptıklarını belirtti. Aslıdeveci, “Pek çok deniz canlısı gördük. Su da temiz olunca çok keyifli bir dalış oldu”dedi.

Kekova'ya ilk kez gelen Rus turist Anna Solovyeva da Demre'de iklim ve doğa koşullarını çok beğendiğini söyledi.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.