1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dalış meraklılarının yeni gözdesi Adrasan
Dalış meraklılarının yeni gözdesi Adrasan

Dalış meraklılarının yeni gözdesi Adrasan

Su altı zneginlikleri ve eşsiz doğası ile milyonların hayran olduğu Adrasan koyu, her yıl yerli yabancı binlerce turisti ağırlıyor.

A+A-

Su altı zneginlikleri ve eşsiz doğası ile milyonların hayran olduğu Adrasan koyu, her yıl yerli yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Su altı meraklıların değişmez adresini de Adrasan oluşturuyor.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki tatil merkezleri Adrasan ve Olimpos, sualtı zenginlikleriyle dalış tutkunlarının vazgeçilmezi. Suyun berraklığı ve görüş mesafesinin iyi olması dolayısıyla bölgede dalış yapanlar, doğal resifleri ve pek çok balık türünü yakından görüyor. Sualtı tutkunları, dalış noktalarında deniz canlılarıyla fotoğraf dahi çektirme şansı buluyor.

Olympos Kadir's Dalış Merkezi'nde görevli dalış eğitmeni Metin Yılmaz, bölgede 23 Nisan'da başlayan dalış sezonunun kasım ayının ilk haftasına kadar devam ettiğini söyledi. Almanya, Hollanda ve İngiltere'den gelen dagıçların bölgeyi tercih ettiğini anlatan Yılmaz, deneme dalışlarının yanı sıra dalış eğitimi de verdiklerini vurguladı.

Beldede ilk kez dalış yapan turistlerin denizdeki çeşitlilik nedeniyle kendini akvaryumda hissettiğini belirten Yılmaz, "Adrasan'da su altı yaşamının korunması için birçok yasak bulunuyor. Tekneler ve dalgıçlar belli kurallara uymak zorunda. Adrasan, balık çeşitliliği ve popülâsyonuyla ülkemizin ender dalış noktaları arasında yer alıyor. Bu güzelliklerin korunması ve devamlılık için herkesin kurallara uyması gerekiyor" dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.