1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Dalyan Kanalları için önlem alındı
Dalyan Kanalları için önlem alındı

Dalyan Kanalları için önlem alındı

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında çalışacak taşıma araçları yönetmenliği gereğince teşekkül ettirilen İdare Kurulu, su yolları tekne trafiğinin sağlıklı ve güvenli seyrini sağlamak amacıyla Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplantı yaptı.

A+A-

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında çalışacak taşıma araçları yönetmenliği gereğince teşekkül ettirilen İdare Kurulu, su yolları tekne trafiğinin sağlıklı ve güvenli seyrini sağlamak amacıyla Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplantı yaptı.

Toplantı sonrası alınan kararları, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı açıkladı. Sarı, belediye binasında kanalda teknesi olan Turizm Acente sahiplerini ve Dalyan Deniz Motorları Taşıma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanını bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yapılan bilgilendirme toplantısına; Dalyan Deniz Motorları Taşıma Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Gültekin, Biriland Turizm Acentesi sahibi Önder Dombaycı, Öz Sahil Turizm Acentesi Sahibi Serkan Gürsel, Kardak Turizm Acentesi Sahibi Özay Akdoğan, DAL-BEL A.Ş. Başkanı Öner Ersoy ve DAL-BEL A.Ş. Müdürü Barış Sünger katıldı.

Belediye Başkanı Arif Sarı, yaptığı bilgilendirme açıklamasında şunları söyledi: "Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında üye olarak Köyceğiz Kaymakamı Yüksel Gemici, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalyan Belediye Başkanı olarak ben; Muğla Özel Çevre Koruma Müdürü Mesut Avcı ve Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin'in katılımıyla yapıldı."

Arif Sarı, yapılan toplantı sonunda alınan kararları açıklarken şöyle konuştu: "Teknelerde plakası olmayan, göl ve nehir üzerinde taşıyıcılık belgesi olmayanlara, teknesine zamanında muayenesini yaptırmayanlara, sürat sınırını aşanlara, belirlenen tarifenin üzerinde ücret alanlara, tekne sürücülerinin kılık kıyafetlerinde belirtilen standartlara uymayanlara, Köyceğiz Gölü ve kanalda balıkçılık plakası olup yolcu taşıyanlara ağır cezalar verilecektir."

Belediye Başkanı Arif Sarı, açıklamalarında, Özel Çevre Kurumu Başkanlığı'nın koordinesinde Nisan ayında tekne kullanıcılarına yönelik eğitim verileceğini söyledi.

1 Ocak 2011 tarihinden önce 'Göl ve Kanal aracı muayene belgesine sahip olan teknelerin tekne boyları 12.99 metre olanlar için bu boy yönetmenliğinin 12 metre sınırı içinde kabul edildi. Kanal ve Dalyan Boğazı mevkiinde yapılan yengeç avcılığı ile ilgili olarak Köyceğiz ve Ortaca Kaymakamlığı tarafından gereği yapılacaktır" açıklamasında bulunuldu.

Haber Fx
 

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.