1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Damlataş plajında caretta için nöbet
Damlataş plajında caretta için nöbet

Damlataş plajında caretta için nöbet

Damlataş Plajı'ndaki yuvalarından sabahın ilk ışıklarıyla çıkan caretta caretta yavruları, turistlerin meraklı bakışları arasında hayvanseverlerin de yardımıyla denizle buluştu.

A+A-

Antalya'nın Alanya İlçesi Damlataş Plajı'ndaki yuvalarından sabahın ilk ışıklarıyla çıkan caretta caretta yavruları, turistlerin meraklı bakışları arasında hayvanseverlerin de yardımıyla denizle buluştu.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu için koruma altına alınan caretta carettaların üreme alanlarından Alanya'daki Damlataş Plajı'nda hareketli günler yaşanıyor. Caretta carettaların yaklaşık 2 ay önce kumsala bıraktığı yumurtalardan yavrular çıkmaya başladı.

YAVRULAR DENİZE ULAŞTI

Koruma altına alınan yuvalardan sabahın ilk ışıklarıyla çıkan yavrular, turistlerin bakışları arasında denize doğru ilerledi. Yavruların denize ulaşması için gönüllü hayvanseverler nöbet tutarken, kumsaldaki engellere takılan yavrular su dolu kovalara konularak deniz kıyısına kadar taşındı. Yavru carettaların denizle buluşma anını izleyen tatilciler, bu anları da fotoğrafladı.

BELEDİYE GÖREVLİSİ NÖBET TUTUYOR

Damlataş Plajı'nda caretta caretta yuvalarının zarar görmemesi için nöbet tutan Alanya Belediyesi'nde görevli Mehmet Karadede, 20 yuva tespit ettiklerini ve hepsini korumaya aldıklarını söyledi.

Güvenlik görevlisi Mustafa Kaynar ise yavruların zarar görmeden denize ulaşması için önlem aldıklarını, vatandaşlardan da bu konuya özen göstermelerini beklediklerini belirtti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.