1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dekaş ve Marin Tug arasındaki dava sonuçlandı
Dekaş ve Marin Tug arasındaki dava sonuçlandı

Dekaş ve Marin Tug arasındaki dava sonuçlandı

Dekaş ve Marin Tug arasındaki devam eden dava Marin Tug lehine sonuçlandı. Dava sonucunda Dekaş 56 milyon 667 bin 460 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

A+A-

Dekaş ve Marin Tug arasındaki devam eden dava Marin Tug lehine sonuçlandı. Dava sonucunda Dekaş 56 milyon 667 bin 460 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.Konuyla ilgili bugün gerçekleşen İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan Marin Römorkörcülük Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Düzgit konuşmasında aksine bir hareket görmedikçe DEKAŞ’ın kılavuzluk faaliyetlerini  engellemeyi düşünemdiklerini belirtti.

"HİZMETLERİ ENGELLEYİCİ FAALİYETTE BULUNMAYACAĞIZ"

"Kılavuzluk Römorkör Hizmetleri 1998’de çıkan bir yönetmelikle hiçbir hak bedeli ödenmeden özel sektör tekeline devredildi. Şuan ortada bir yönetmelik falan yok. Devletimiz de bunu kabul etti. Taslak yönetmelikler hazırlandı. 2005’ten beri taslak yönetmelik hazırlanıyor.Fakat yönetmelik bir türlü yayınlanmıyor. Yönetmelik 2014 Ocak ayında hala yok. Daha önce hazırlanan yönetmelik de revize edilmiş. Olacak yönetmelikten beklentimiz, rekabete açık olması.2004 yılında Med Marine ve Dekaş İzmit Körfezi’nde kendi aralarında anlaşmazlığa düştü. Bunun sonucunda Med Marine kılavuzluk hizmeti yapmaya başladı. Dekaş mevcut yönetimini geri çekerek yeni yönetim oluşturdu ve yeni yönetim kurulu yapmış oldukları 2017’ye kadar geçerli olan sözleşmeleri yok saydı. İdare de iki yıl rekabeti izledi. Biz de Marin Römorkör olarak Dekaş’a dava açtık. 2017’ye kadar olan sözleşme bedeli tazminat tutarı.Biz de aksini yapsaydık onlar da aynı durumdaydı. Sözleşmemiz hakem şartı gerektiriyordu ve hakemlere başvurduk. Hakemlerin olaya bakması 6 yıl engellendi. Türk Ticaret Kanunu’nda yeni yapılan değişiklikle hakem karar beklenen davalarda Yargıtay kararı beklenmeden karar uygulamaya geçiliyor. Davanın temyizi mümkün ama usulden. Sonuç olarak Marin Römorkör lehine 56 milyon 667 bin 460 TL karar çıkmıştır. Her türlü tedbirleri aldık ve uygulamaya geçtik. Şuan ki kararımız aksine bir hareket görmedikçe Dekaş’ın kılavuzluk faaliyetlerini göstermesini engelleyici bir faaliyet yapmayı düşünmüyoruz. Bize zamanında reva görülen seferden men cezalarını yapmayacağımızı belirtmek isterim." ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.