1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demre'de denizciler fener istiyor
Demre'de denizciler fener istiyor

Demre'de denizciler fener istiyor

Demre 'ye bağlı Üçağız'ın güney boğazında suyun hemen altındaki kayalık nedeniyle denizciler ve yöre sakinleri, tehlikeli olduğu ikazında bulunarak uyarı feneri konulmasını istiyor.

A+A-

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Üçağız'ın güney boğazında suyun hemen altındaki kayalık nedeniyle denizciler ve yöre sakinleri, tehlikeli olduğu ikazında bulunarak uyarı feneri konulmasını istiyor.

Üçağız Köyü'ne denizden Kaş yönünden gelirken, Kekova koyuna teknelerin giriş yaptığı üç küçük boğaz yöreye adını veriyor. Bu küçük boğazlardan güneydeki boğazda, denizde bulunan yüksek bir kayanın tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.

Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, boğazdaki kayalığın suyun hemen 25-30 santimetre altında olduğunu belirterek, özellikle yöreye yabancı yatçılar için tehlike arz eden bu duruma karşı önlem alınmasını istedi. Çan, "Yöredeki yerli yatçılar tehlikeyi biliyor ancak yabancı yatçılar bilmiyor. Tarih tekerrür etmeden buraya bir uyarı feneri konulmalı. Burada bu kayaya çarparak batan iki tane batık var. Kısa sürede önlem alınmalı" dedi. Yöredeki tekneciler de "Burada bir facia yaşanabilir. Tedbir alınmalı. Bir uyarı ışığı veya bir uyarı dubası yerleştirilmeli" görüşünü dile getirdi.

Üçağız'ın güney boğazındaki söz konusu kayaya çarparak batan iki gemi var: Kayanın etrafında suyun altında M.Ö 6. veya 7. yüzyıla ait bir ticaret gemisi batığı ile M.S 2. veya 3. yüzyıla ait Gazze Kuzey Afrika ticaret gemisi batığı. Her iki gemide suyun altındaki bu kayalığa çarparak batmış. Geçtiğimiz günlerde bu kayaya oturan Kobra King adlı bir yat, ağırlığı nedeniyle kazayı hafif atlatmış ve diğer yatlarca çekilerek kurtarılmıştı.

virahaber.com

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.