1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz ambulansı 9 yıldır kullanılmıyor
Deniz ambulansı 9 yıldır kullanılmıyor

Deniz ambulansı 9 yıldır kullanılmıyor

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Karşıyaka Belediyesi’nin 9 yıl önce 250 bin liraya satın aldığı deniz ambulansının, kilitlenerek 9 yıldır atıl halde bekletmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

A+A-

 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Karşıyaka Belediyesi'nin 2007 yılında deniz kazaları, hasta ulaşımı ve acil durumlarda hizmet verilmesi için aldığı deniz ambulansının kilitlenerek 9 yıldır atıl halde durduğunu söyledi. Boztepe, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a "Ambulansın kaptanı ve sağlık personeli var mı? "Bugüne kadar kaç defa kullanıldı ve kaç hasta hastanelere ulaştırıldı? Ambulans acil bir durumda ne kadar sürede olay yerine gidebilecek?" diye sordu.

"Bakımları yapılıyor mu?"

Boztepe, deniz ambulansının Mavişehir Balıkçı Barınağı'nda bekletildiğini belirterek, "Bu ambulansın olası bir acil durumda kullanılabilecek durumda olup olmadığı meçhul. Bakımları yapılıyor mu, kimse bilmiyor. Daha önce herhangi bir hasta naklinde kullanıp kullanılmadığı da belli değil. Bu şekilde bir kenarda bırakılan deniz ambulansından vatandaşlar acil bir durumda nasıl yararlanacaklar? 9 yıl önce 250 bin lira gibi bir rakama alınan bu ambulansın içler acısı hali kabul edilemez" dedi.

Bakanlık alımdan vazgeçmiş

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'nın İzmir körfezine deniz ambulansı almak istediği, ancak yapılan fizibilite çalışmalarının ardından uygulamadan vazgeçtiği öğrenildi. Bakanlık kaynakları, deniz ambulansının yaratacağı sarsıntının hastanın genel durumunu daha da bozabileceğini belirtirken, kara ve hava ambulanslarının daha kullanışlı olduğunu söyledi. Karşıyaka Belediyesi'nin deniz ambulansını kendi inisiyatifi dahilinde aldığı ifade edildi.

Kaynak:Yeni Asır Gazetesi

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4560 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.