1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz ambulansı verildi
Deniz ambulansı verildi

Deniz ambulansı verildi

TİKA Başkanlığı tarafından Solomon Adaları'nda sağlık alt yapılarının desteklenmesi kapsamında hastaların ve doktorların ulaşımını sağlayacak 4 hizmet motoru temin edildi.

A+A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Solomon Adaları'nda sağlık alt yapılarının desteklenmesi kapsamında uzak adalarda sağlık ocakları ile yerel hastaneler arasında hastaların ve doktorların ulaşımını sağlayacak 4 hizmet motoru temin edildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Solomon Adaları ile işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı İbrahim Barbaros Akçakaya başkanlığındaki heyet, ülkeye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Solomon Adalarında bakanlıklar ve kamu kuruluşlarının yanı sıra ülkede faaliyet gösteren diğer kalkınma ortakları ile de görüşmelerde bulunan heyet, işbirliğinin ilk adımı olarak ülke genelindeki sağlık altyapılarının desteklenmesi amacıyla uzak adalarda sağlık ocakları ile yerel hastaneler arasında hastaların ve doktorların ulaşımını sağlayacak 4 hizmet motoru temin etti.

Deniz ambulansları, Solomon Adaları Dışişleri Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Solomon Adaları Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Bernard Bataanisia yaptığı açıklamada, TİKA desteğinin merkeze uzak adalarda yaşayan nüfusun hayati bir ihtiyacına cevap verdiğini ifade etti.

Bataanisia, iki ülke arasındaki uzak mesafelere rağmen gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini sunarak, Türkiye ile işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

TİKA heyeti, Solomon Adaları Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmenin yanı sıra Planlama Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ile ikili işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere üst düzey temaslar gerçekleştirdi.

TİKA heyeti ayrıca, UNDP, WHO, AusAid, NZAid, JICA ve Avrupa Birliği gibi ülkede faaliyet gösteren donörlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.