1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Deniz dibi sonar cihazlarla taranıyor
Deniz dibi sonar cihazlarla taranıyor

Deniz dibi sonar cihazlarla taranıyor

Aramalar, cesetlerin dibe batmış olabileceği ihtimali ile deniz dibine yoğunlaştırıldı. Suyun altında dalgıçlar arama yaparken sonar cihazları ile de denizin dibi tarandı.

A+A-

Rumeli Feneri açıklarında batan tekne için yürütülen çalışmalardan bugün için bir sonuç alınamadı. Tekneden  kaybolan 13 kişinin arama çalışmarına ise devam ediliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ekipleri de çalışmalara katıldı.

Boğaz'ın haritası çıkarıldı. Deniz dibi taraması için gelişmiş SONAR cihazları da kullanıldı.911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Oksal Erev'e göre hayatını kaybedenlerin cesetleri denizin dibinde olabilir.

Aramalar sivil toplum örgütleri tarafından karadan da yürütüldü.Kıyı Emniyeti'nde kurulan Kriz Masası yetkilisi Şafak Karasu, çalışmaları Ulusal Kanal'a anlattı.Karasu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Batan teknenin enkazı da sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından , Tellibaba istasyonuna çekildi. Ortadan kaybolan tekne kaptanından ise henüz bir haber alınamadı.

2 gündür yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 24 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 6 kişi de sağ olarak kurtarıldı.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.