1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Emniyet Derneğinden açıklama
Deniz Emniyet Derneğinden açıklama

Deniz Emniyet Derneğinden açıklama

Genç stajyerin kaybından sonra Deniz Emniyet Derneğinden Açıklama

A+A-

11 Temmuz sabaha karşı 4 civarı Cibuti Limanı’nda dinlenmek için kendisine ayrılmış alanda ölü bulunan Piri Reis Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Mustafa Koç’un genç yaşta beklenmedik vefatından ötürü Deniz Emniyet Derneği olarak üzüntülerimizi bildirir, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Bu olay denizcilik sektörümüzün staj sorununun henüz çözülmediğinin bir göstergesi olduğu kadar, genç bir öğrencinin vefatındaki nedenin ortaya çıkarılması açısından da önem arz etmektedir.

Bu nedenle, kamuoyundaki vicdani tepkileri de dikkate alarak, olayla ilgili sivil toplum, meslek kuruluşları, idari ve adli kuruluşların genç kardeşimizin ölümüyle ilgili gerekli inceleme ve soruşturmayı yaparak gemide talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Mustafa Koç’un ölümünde -varsa eğer- ihmal(ler)in ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Ayrıca, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Nezdinde girişimde bulunarak, gemilerde stajyer bulundurulması ile ilgili kuralların STCW kapsamına alınması, bu yapılamıyorsa konu ile ilgili bir Genel Kurul Kararı (IMO Assembly Resolution) çıkarılması için gerekli girişimlerin yapılmasını ilgililerin dikkatlerine sunmak isteriz.

Vira Haber

Bu haber toplam 4298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.