1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz görmeyene denizi anlattı
Deniz görmeyene denizi anlattı

Deniz görmeyene denizi anlattı

Doğu ve Güneydoğu’da hiç görmedikleri denizi ‘50 Soruda Denizin Sırları’ kitabıyla anlatan Alptekin Baloğlu, “Amacım su altı dünyasını sevdirmek” dedi

A+A-

Su altı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu, 1 yıl önce başlattığı projesiyle binlerce çocuğu denizle tanıştırdı. Denizle hiç tanışmayan çocukların aklını kurcalayan ilginç soruları derleyerek ‘50 Soruda Denizin Sırları’ adlı bir kltap hazırlayan Baloğlu, dünyanın çeşitli denizlerinde çektiği sualtı fotoğraflarındaki canlılara kitabında yer verdi. Bilim adamlarından alınan bilgilerle deniz canlılarının tanıtıldığı kitap, Doğu ve Güneydoğu’da eğitim gören yaklaşık 18 bin öğrenciye ulaştı.   

‘Balıklar konuşur mu?’

Köy okullarındaki öğretmenlere gönderilen kitapları okuyan çocuklar, “Deniz suyu neden tuzludur? Balıklar su içer mı? Balıklar konuşur mu? Deniz neden mavidir? ” gibi 50 sorunun cevabını kitapta bulabiliyor. Amacının çocuklara su altı dünyasını tanıtıp sevdirmek olduğunu söyleyen Baloğlu, “Yıllardır su altında çektiğim fotoğraflar ve belgesel filmlerle denizlerde yaşayan canlıların şaşırtıcı hikâyelerini paylaşıyorum. İnanıyorum ki çocuklar canlıları tanıdıkça denizi daha çok koruyacaktır” diye konuştu.

Fiyatı 5 lira olan kitabın www.denizinsirlari.org’dan satın alınabileceğini belirten ünlü sualtı fotoğrafçısı, çocuklara hediye edebilmek için ise en az 2 kitap alınması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.