1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Harp Okulu’nda mezuniyet coşkusu
Deniz Harp Okulu’nda mezuniyet coşkusu

Deniz Harp Okulu’nda mezuniyet coşkusu

Deniz Harp Okulu Komutanlığı 241. dönem diploma ve sancak devir-teslim töreni coşkuyla yapıdı. Mezun olan teğmenler diplomalarını alırken büyük sevinç yaşadı.

A+A-

Genç bahriyelilerden ve ailelerinden büyük ilgi gören törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve davetliler katıldı.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nda tertip edilen törene helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunları “Merhaba Deniz Harp Okulu, yeni rütbeleriniz hayırlı olsun.” diye selamladı. Törende ilk olarak alay sancağı yerini aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, bu sene 114 deniz teğmeni donanma saflarına yolcu ettiklerini bildirdi. Genç bahriyelilere iyi ve modern bir eğitim sunduklarını dile getiren Özel, “Öğrencilerimizin denizcilik melekelerinin artmasına katkı yapma adına eğitim gemileri, eğitim botları ve yatlarla bin 200 saat eğitim verdik.” ifadesini kullandı.

Mezun teğmenler adına söz alan Dönem Birincisi Deniz Teğmen Mert İdacı de genç bahriyeliler olarak görevlerini hakkı ile yerine getireceklerini kaydetti. İdacı, “Yeni mezun 114 teğmen olarak içtiğimiz anda bağlı kalarak görev yapacak personele sadece emir veren değil, aynı zamanda bıkıp usanmadan birikimlerimizi ve ahlaki değerlerimizi aktaracağız. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak aziz vatanımız için canımızı seve seve feda etmekten kaçınmayacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Mezuniyet töreni ant içme, denize 241. baklanın indirilmesi ve diploma takdimi ile devam etti. Okul birincisi Mert İdacı'ya diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. İkinci Ahmet Kirez diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, üçüncü Eren Tüfekçi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

Sancak devir teslim töreninin yapılmasından sonra da sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlerin diplomalarını, okul komutanı Tümamiral Özel verdi.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçak ve helikopterler uçuş yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.