1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 2 uluslararası tatbikata katılacak
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 2 uluslararası tatbikata katılacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 2 uluslararası tatbikata katılacak

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ABD ile birlikte Akdeniz'de yapılacak Phoenix Express-2014 tatbikatına katılacak.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ABD ile birlikte Akdeniz'de yapılacak Phoenix Express-2014 tatbikatına katılacak. NATO'nun 12-23 Mayıs tarihlerinde Baltık denizinde gerçekleştireceği Dynamic Monarch-14 tatbikatına da Türkiye, 1 kurtarma timi ve gözlemci personelle katılacak.

Phoenix Express-2014 Tatbikatı, 21 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında Akdeniz'de yapılacak. Tatbikata Türkiye'nin yanı sıra; ABD, Cezayir, Fas, Hırvatistan, İtalya, Malta, Tunus ve Yunanistan'dan çeşitli unsurlar katılacak.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; tatbikatın amacının tatbikata katılan unsurların, denizde güvenlik harekâtı kapsamında eğitim seviyelerini ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek, denizde güvenlik harekâtına yönelik eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak olduğu bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata, helikopter konuşlu olarak TCG Fatih fırkateyni, bir amfibi hücum timi ve karargâh subayları ile katılacak.

"TÜRKİYE NATO TATBİKATINDA YER ALACAK"-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, NATO'nun planlı tatbikatlarından olan "Dynamic Monarch-14" tatbikatına katılacak. Tatbikat, 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Polonya ev sahipliğinde Baltık Denizi'nde gerçekleştirilecek. Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamada; tehlikedeki bir denizaltıdan personel kurtarma harekâtında, müttefik ülkelerin birlikte harekât icra edebilme yeteneklerini geliştirmek maksadıyla üç yılda bir icra edilen ve iştirak etmek isteyen tüm uluslara açık olduğu bildirildi. Açıklamada Deniz Kuvvetleri Komutanlığının tatbikata, bir kurtarma timi ve gözlemci personel ile katılacağı bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.