1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. ‘Deniz merak değil, sevgi’
‘Deniz merak değil, sevgi’

‘Deniz merak değil, sevgi’

Ressam ve karikatürist Haslet Soyöz’ün 30 yağlıboya tablodan oluşan ‘Fenerler’ adlı sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

A+A-

Geçtiğimiz gün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtılan sergide Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan lojmanlı deniz fenerlerinin ve gemilerin resmedildiği 30 adet yağlıboya tablo izleyicilerle buluşuyor.

40. sanat yılını kutlayan Haslet Soyöz, “Karikatür çizmeye profesyonel anlamda 1976’da başladım. O günden bugüne de çiziyorum. 2000’lerden bu yana da karikatüre resmi ekledim. İlk sergimi de yine bu müzede açtım. İlk sergimde Osmanlı’nın son dönemi Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait önemli 30 geminin resmi vardı. Ondan sonra ikinci sergimde aynı konsept içinde gemilere, tren ve uçakları da ekledim. Üçüncü sergimde Terkos Karaburun’daki balıkçı köyünü anlattım” diyerek resim hayatını özetliyor.

‘Zaman isteyen bir işti’

Sanatçı ‘Fenerler’ sergisi için, “Deniz merak değil, bir sevgi. Herkes gibi ben de denizi seviyorum. Deniz fenerleri ilk sergimden beri hep hayalini kurduğum bir konuydu. Fakat zaman isteyen bir işti” diyor. Soyöz, 2003’te ‘Cennetin Gemileri’, 2007’de ‘Hava, Kara, Deniz Taşıtları’ ve 2013 yılında ise ‘Delkos’tan Karaburun’a’ resim sergilerini yine Rahmi M. Koç Müzesi’nde açmıştı. Sergi 6 Mayıs’a dek görülebilecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.