1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz ulaşımına lodos engeli
Deniz ulaşımına lodos engeli

Deniz ulaşımına lodos engeli

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO ve BUDO seferleri iptal edilirken, şilep ve tankerler sahillere demirledi.

A+A-

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri lodos nedeniyle iptal edildi.

Buna göre İDO'nun; 09.00 Pendik-Yalova, 09.00 Yalova-Pendik, 09.45 Yenikapı-Yalova, 9.45 Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 09.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü ve 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacak.

Ayrıca, 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07.45 Yenikapı-Yalova, 07.45 Yalova-Yenikapı, 08.00 Yalova-Pendik, 08.00 Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri ile 7.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 08.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

BUDO'nun ise; 08.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 10.30'daki İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya), 10.45'teki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 11.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 12.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Şilep ve tankerler sahillere demirledi

Öte yandan boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'ne gelen yerli ve yabancı bandıralı 41 şilep ve tanker, hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi.

Çanakkale Boğazı kapatıldı

Ayrıca, Çanakkale Boğazı’nda etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış nedeniyle, boğaz çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Dün gün boyu devam eden ve bu sabaha karşı fırtına ve sağanak yağışın etkisini arttırmasıyla birlikte boğazda görüş mesafesi azaldı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi yetkilileri tarafından, boğaz trafiği saat 09.30’dan itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Ayrıca telsiz kanalından gemi kaptanları bilgilendirildi. Boğaza girişi yapamayan gemiler demir bölgelerinde beklemeye başladı.

Havanın normale dönmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 5204 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.