1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Denizci kadınlardan doğa dostu hareket
Denizci kadınlardan doğa dostu hareket

Denizci kadınlardan doğa dostu hareket

8 Mart 2016 Dünya Kadınlar Günü’nde Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu’nda bir araya gelecek olan Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında görev yapan kadınlar, sempozyum öncesi “Hatıra Ormanı” oluşturmak için Tuzla’da bir araya gelecek.

A+A-

Tuzla Belediye’sinin katkılarıyla denizci kadınlar sempozyum öncesi 1000 fidan dikecek ve sonraki nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak için büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atacak. 6 Mart 2016 Pazar günü saat 14:00’te tüm katılımcılar bir araya gelerek isimlerini bu hatıra ormanında ölümsüzleştirme imkanına sahip olacak.

Sempozyum 8 Mart'ta

Türk denizcilik sektöründe, gemi kaptanı, gemi baş mühendisi, makine-güverte zabiti, akademisyen, gemi inşa mühendisi, broker, avukat, işletmeci ve gemi işletmelerinde yönetici olarak görev yapan kadınlar, sektörde farkındalık oluşturmak ve kadınların sorunlarına çözüm üretebilmek için 8 Mart 2016 günü Green Park Pendik Otel’de bir araya gelecek. Sabah 9:00’da başlayıp tüm gün sürmesi planlanan organizasyonda, sektördeki farklı çalışma gruplarının sorunlarının dile getirileceği beş oturum boyunca 200’den fazla katılımcı, konuşmacıların başarı hikayelerini kendi ağızlarından dinleme ve merak edilenleri sorma fırsatı bulacak. Sempozyumun sunuculuğunu ise ünlü sunucu/oyuncu Savaş Karakaş yapacak.

"Yakamoz:Deniz ve Kadın" temalı sempozyumu çıkış noktası olarak denizcilik sektörü gibi kadın oranının bu denli az olduğu bir sektörde ışıltı ve başarılarıyla bu sektörün “Yakamoz”larının sesini duyurmak. 8 Mart gibi kadının toplumsal öneminin daha da anlamlandırıldığı bir günde tüm denizci kadınların sorunlarını gündeme taşımak adına oluşturulan organizasyona; TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası önderliğinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, Türk Armatörler Birliği, Türkiye Denizcilik Federasyonu ve WISTA Türkiye destek veriyor.



ViraHaber.com

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.