1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizci ressamlar ödüllerini aldı
Denizci ressamlar ödüllerini aldı

Denizci ressamlar ödüllerini aldı

DTO zmir Şubesi’nin, buyıl 14. kez düzenlediği Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer görülen öğrenciler ödüllerini aldı.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, ilkokul öğrencilerine deniz sevgisini aşılamak, ortaokul öğrencilerine denizciliğin ülke için önemini anlatmak için 14. kez düzenlediği Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer görülen öğrenciler ödüllerini aldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışmanın ödül töreni İMEAK DTO İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda yapıldı. Öğrencilerin ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende meclis salonunun duvarları çocukların rengârenk resimleriyle süslendi.

Çocuklar sertifikalarını ve hediyelerini İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İzmir Liman Başkanı Ahmet Apak, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Durmuş Ali Deveci, Kıyı Emniyeti İzmir İşletmesi Şube Müdürü Bülent Şirin, İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Nuri Durak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mihri Çelik ve Kenan Yalavaç, Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç, Meclis Üyeleri Muhsin Emirsoy, Hakkı Deniz, Alp Sezek, Onur Kanıer ve Şeref Bademci’nin elinden aldı.

SU GİBİ AZİZ OLUN!

Törende konuşan İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Nuri Durak, 1081 yılında Çakabey tarafından fethedilen İzmir’in deniz kenti olduğuna dikkat çekerek, bu yarışma ile çocuklara denizci ülke bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyledi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Yalavaç ise 1.500 civarında resmin katıldığı yarışmada jürinin birbirinden güzel eserler arasında seçim yapmakta zorlandığını söyledi. Yalavaç, “Deniz demek medeniyet demektir. Yüzünüz hep denize dönük olsun. Su gibi aziz ve berhudar olun” dedi.

“Denizde Yaşamak” konulu resim yarışmasında Konak Hakimiyet-i Milliye İlkokulu öğrencisi Esila Duran birinci, Kemalpaşa Kocatürk Koleji öğrencisi Arife Bengü Temel ikinci, Urla Perihan Mahmut Celalettin Demirgüreş İlkokulu öğrencisi Eylül Şenel ise üçüncü oldu. Özel Karşıyaka TAKEV Okulları’ndan Defne İlhan mansiyona, Özel İzmir Karşıyaka Bilim Doğa İlkokulu öğrencisi Yağmur Ece Canavar jüri özel ödülüne layık görüldü. Eserleri sergilenmeye değer görülen 20 öğrenciye sertifika ve resim çantaları verildi.

Ortaokul öğrencilerine yönelik “Ege Denizi’ni turizm için nasıl daha etkin kullanabiliriz?” konulu kompozisyon yarışmasında birinciliğe Torbalı Turuncu Koleji öğrencisi Bilgenur Topak layık görüldü. Torbalı Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Elif Kumsal Gülsever ikinci, Torbalı Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Sudenaz Birlik üçüncü oldu. Urla Zeytinalanı Gülter Osman Ponner Ortaokulu öğrencisi Melisa Özyaramış mansiyon, yine aynı okuldan Kader İğraç ise jüri özel ödülünü aldı.

kompozisyon-yarismasi-odul-toreni.jpg

resim-yarismasi-odul-toreni.jpg

resim-kompozisyon-yarismasi-odul-toreni.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 10546 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.