1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizciler TBMM'ye koşuyor
Denizciler TBMM'ye koşuyor

Denizciler TBMM'ye koşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz Sivas’tan, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan ise Kars’tan Ak Parti listesinden milletvekili adayı oldu.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz Sivas’tan, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan ise Kars’tan Ak Parti listesinden milletvekili adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz Sivas’tan, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan ise Kars’tan Ak Parti listesinden milletvekili adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan istifa ederek memleketi Sivas’tan Ak Parti listesinden 1. sıradan milletvekili adayı olan İsmet Yılmaz, ''Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir'' dedi. Yılmaz, DenizHaber Ajansı’na yaptığı özel açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde ülkenin kat ettiği mesafe ve başarının herkes tarafından dile getirildiğini söyledi. Türkiye'nin, artık dünyanın süper liginde olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bugüne kadar büyüyen Türkiye ile birlikte Sivas'ımıza hizmet yolunda taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederiz. Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir'' diye konuştu. Yılmaz, Sivas'ın her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini ve çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını sözlerine ekledi.

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden istifa ederek memleketi Kars’tan Ak Parti, listesinden 1. sıradan milletvekili adayı olan Ahmet Arslan, "Meclis üyesi, komite başkanı ve son olarak da yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğum DLH Genel Müdürlüğünden, ülkeme TBMM çatısı altında milletvekili olarak hizmet etmek amacıyla istifa ettim. Bu sürede birlikte görev yaptığım DLH Genel Müdürlüğü üyelerine, Yönetim Kurulu üyelerine ve tüm DLH Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İSMET YILMAZ KİMDİR?
1961 yılında Sivas’ta doğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine bölümü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinden Master derecesini “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında aldı. Özel Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe 20 yıl Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31.12.2002 ve 08.05.2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı. 08.05.2007-29.08.2007 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına 01.11.2007 tarihinde atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

AHMET ARSLAN KİMDİR?
1962 yılında Kağızman’da doğdu. 1978 yılında Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. 1982-1989 Özel Sektörde Gemi İnşa ile ilgili Proje ve Taahhüt Başmühendisliği, İmalat ve Kontrol Müdürlüğü, TGS Pendik Tersanesi Endüstri Başmühendisliğinde Mühendis, Dizayn Müdürlüğünde Endaze Büro Şefliği, İşletme Müdürlüğünde Çelik İşleme Atölyesi Şefliği, Tekne İnşa Başmühendisliği, TGS Kalite Kontrol ve Progres Daire Başkanlığı'nda Teknik Emniyet Başmühendisliği, Pendik Tersanesinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına devredilmesiyle yarım kalan işleri TGS adına tamamlamak üzere oluşturulan Pendik Çalışma Grubunda Heyet Başkan Yardımcısı ve Heyet Başkanlığı, Türkiye Gemi Sanayi'nin TDİ ile birleşmesi sonucu, Kurumun muhtelif dizayn işlerini yürütmek üzere Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığında Dizayn Müdür Yardımcılığı, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 10.06.2005- Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürü ve 18.08.2005- Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği Onur Üyesi olan ARSLAN, evli ve bir çocuk babasıdır.

Virahaber

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.