1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Denizcilerden ücretsiz ulaşım seferberliği
Denizcilerden ücretsiz ulaşım seferberliği

Denizcilerden ücretsiz ulaşım seferberliği

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında denizcilerin ulaşım seferberliğine imza attığı ortaya çıktı.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak sürülen 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında denizciler büyük bir ulaşım seferberliğine imza attı.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı darbeye karşı direnmeye davet etmesiyle birlikte adeta bir ulaşım seferberliği yaşandı. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün trafiğe kapalı olması sebebiyle İstanbul’un iki yakası arasında ulaşımın koptuğu gecede denizciler seferber oldu. Dentur, Turyol, Mavi Marmara ve Bey-Den’in seferlerini arttırıp ücretsiz yolcu taşımacılığı yapmasının yanı sıra Eskihisar-Tavşanlı hattında çalışan İstanbullines’da feribotları İstanbul’a getirerek Üsküdar-Kabataş arasında ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’de ulaşımın bu akşama kadar ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

Ulaşım özgürlüğü için hizmet verdik

İstanbul’da ulaşım seferberliğine katılan Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş halkın ulaşım özgürlüğünü sağlamak için seferber olduklarını söyledi. Ünsal Savaş sözlerine şöyle devam etti;

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırmasıyla beraber hizmet verdiğimiz Üsküdar-Beşiktaş, Üsküdar-Kabataş, Kadıköy-Beşiktaş ve Kabataş-Adalar hattında seferlerimizi arttırarak ulaşımın kesintiye uğramaması için çaba sarf ettik. Sancaklarımızı çektiğimiz gemilerimizle ücretsiz seferlerimiz 16 Temmuz’dan bu yana devam ediyor ve bu gece saat 12’ye kadar devam edecek.

Darbeye karşı üzerimize düşeni yaptık

Beykoz-Yeniköy arasında yolcu taşımacılığı yapan Beykoz Denizciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Molla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından seferleri arttırarak yolculardan ücret almadıklarını söyledi. Başkan Molla, ‘Biz milli iradeden yana insanlarız. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrılarını duyduktan sonra kayıtsız kalmadık ve seferlerimizi arttırarak yolculardan ücret almayı kestik. Bu uygulama bu akşama kadar devam edecek. Yıllardır bu hatta çalışan kooperatif olarak tarihinde ilk defa ücretsiz yolcu taşımacılığı gerçekleştirdi’ dedi.

Milli iradeye yardımcı olduk

İstanbul’da bulunan adalara ulaşım sağlayan Mavi Marmara Kooperatifi Başkanı Sina Şen milli iradeye yardımcı olduklarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Seferlerin sık ve ücretsiz bir şekilde 16 Temmuz’dan bu yana sürdüğünü belirten Şen, ‘Halkın ulaşım hakkının elinden alınmaması için yoğun çaba sarf ettik ve bunun için çalıştık. Bu akşama kadar seferlerimiz ücretsiz olarak devam edecek’ dedi.

Ücretsiz seferlerimiz sürüyor

İstanbul’un önde gelen deniz taşımacılık firmalarından Turyol’da ücretsiz taşımacılık seferberliğine katıldı. Turyol Operasyon Müdürü Kazım Aynacı, ‘16’sından beri sürdürdüğümüz ücretsiz seferlerimiz bugün de devam ediyor. İhtiyaç halinde tekrardan böyle bir uygulamayı gerçekleştirebiliriz’ dedi.

İstanbullines feribotlarını İstanbul’a getirdi

15 Temmuz geces yaşanan çağrıya kayıtsız kalmayan bir diğer kuruluş ise İstanbullines oldu. İstanbullines, Eskihisar-Tavşanlı arasında çalışan feribotlarını İstanbul’a getirdi. Feribotlarla Üsküdar-Kabataş arası yolcu ve araç taşıyan firma bu hizmeti gönüllülük esasına göre ücretsiz olarak gerçekleştirdi. Feribotlar ihtiyacın karşılanmasının ardından eski hatlarına döndü.

ucretsizsefer1.jpgucretsizsefer2.jpg

ViraHaber.com    

Bu haber toplam 3727 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.