1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden sınav duyurusu
Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden sınav duyurusu

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden sınav duyurusu

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Amatör Denizci Belgesi ile Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi için verilecek eğitim ve sınavların çevrim içi yapılacağını duyurdu.

A+A-

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Amatör Denizci Belgesi ile Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi için verilecek eğitim ve sınavların çevrim içi yapılacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018'de başlatılan Amatör Denizci Eğitim Programı kapsamında amatör denizci sayısı temmuz başı itibarıyla 843 bin 125 kişiye ulaştı.

Covid-19 salgını döneminde, Amatör Denizci Belgesi ile Kısa Mesafe Telsiz Operatör Belgesi eğitim ve sınavları e-Devlet üzerinden (https://adbs.uab.gov.tr/login) çevrim içi olarak yapılmaya başlandı.

Sınavı başarıyla tamamlayanlar sistem tarafından kendilerine iletilen belge harcına ödemelerini yapmalarının ardından sertifikalarını sistem üzerinden alabilecek. Fiziki olarak kartlarını almak isteyenler "Kart Basım Merkezleri" listesinde yer alan herhangi bir "Liman Başkanlığı"na giderek kartlarını alabilecek.

Sınavda başarısız olanlar ise 7 gün sonra tekrar sınava başvurabilecek. Eğitimin ardından bir ay içerisinde sınavı başarıyla sonuçlandıramayan adayların eğitimleri geçersiz sayılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 7928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.