1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayınladı.

A+A-

Şahin'in mesajı şöyle:

''1 Temmuz 1926 günü, Türk denizlerinde 391 yıldan beri yabancılara verilmiş kapitülasyonların sona erdirildiği gündür. Bu tarihte Meclisimizde kabul edilen Kabotaj Yasası, ülkemizin denizlerdeki egemenlik haklarının geri alınmasını sağlamış, denizciliğin gelişmesinin dönüm noktası olmuştur.

Denizcilik sektörü, Kabotaj Yasasıyla birlikte güçlenerek, ülkemizin ekonomik alandaki kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunmuş ve uluslararası platformda değerli atılımlar gerçekleştirmiştir.

Denizciliğe gereken önceliği vermek, deniz kaynaklarından en verimli şekilde yararlanabilmek, bu alandaki rekabet gücümüzün ve etkinliğimizin artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin bu zengin potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek, dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması hepimizin ortak dileğidir.

84 yıl önce çıkardığı Kabotaj Yasası'yla tarihi bir adım atan Meclisimiz, o tarihten bu yana denizciliğimiz sektöründeki çalışmaları ve gelişmeleri teşvik ederek desteklemektedir.

Bu düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesi ile denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, başarılarının devamını diliyorum.''

 

AA

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.